![]() |
Szukam sterownika linii papilarnych Dell XT2 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f) +---- Wątek: Szukam sterownika linii papilarnych Dell XT2 (/szukam-sterownika-linii-papilarnych-dell-xt2-6667-t) |
Szukam sterownika linii papilarnych Dell XT2 - TomASS - 16.05.2010 11:15 Witam, Jak zrobić logowanie do Windows 7 Prof. przy pomocy odcisków palca? Mam laptopa Dell XT2 i widzę w obudowie ekranu czytnik linii papilarnych, jednak nigdzie w panelu sterowania nie mam możliwości ustawienia logowania przez odcisk palca :/ pewnie brakuje sterowników - tylko jakich? :/ RE: Logowanie za pomocą czytnika linii papilarnych - House - 16.05.2010 12:29 Proszę wejść na stronę sterowników: [urln=http://support.euro.dell.com/support/topics/topic.aspx/emea/shared/support/downloads/pl/drivers_help?c=pl&l=pl&s=gen]Sterowniki DELL[/urln]. Wybrać "wyszukaj sterowniki", wpisać service tag urządzenia (znajduje się z tyłu laptopa), lub wybrać ręcznie model. Następnie wybrać wersję systemu operacyjnego (32/64 bit Windows7), następnie rozwinąć opcję "ControlPoint", i zainstalować. (Control Point - sterowniki czytnika linii papilarnych), RE: Logowanie za pomocą czytnika linii papilarnych - TomASS - 16.05.2010 15:23 (16.05.2010 12:29)Dell napisał(a): Proszę wejść na stronę sterowników: [urln=http://support.euro.dell.com/support/topics/topic.aspx/emea/shared/support/downloads/pl/drivers_help?c=pl&l=pl&s=gen]Sterowniki DELL[/urln]. Wybrać "wyszukaj sterowniki", wpisać service tag urządzenia (znajduje się z tyłu laptopa), lub wybrać ręcznie model. Następnie wybrać wersję systemu operacyjnego (32/64 bit Windows7), następnie rozwinąć opcję "ControlPoint", i zainstalować. (Control Point - sterowniki czytnika linii papilarnych), Dziękuje za pomoc. Jest kilka rzeczy do pobrania tutaj. :/ Które powinienem pobrać? RE: Szukam sterownika linii papilarnych Dell XT2 - House - 16.05.2010 15:27 Możesz instalować wszystko, ale ja jednak za niepotrzebne uważam działy: diagnostyka, narzędzia systemowe, w sumie zarządzanie systemem też jest jak dla mnie zbędne. Żadną aktualizacją jednak nie "zepsujesz" sobie systemu, zatem można instalować do woli. edit: z linku który dałeś wszystko w zasadzie jest potrzebne, bo są to sterowniki + środki bezpieczeństwa dla urządzenia czytnika. RE: Szukam sterownika linii papilarnych Dell XT2 - TomASS - 16.05.2010 23:58 Zainstalowałem wszystko co było na podanym linku, odpalam Dell Embassy Security Center, daję zarejestruj linie papilarne, muszę kliknąć palec do rejestracji - klikam i wyskakuje błąd :/ RE: Szukam sterownika linii papilarnych Dell XT2 - House - 17.05.2010 07:46 Podeślij screena, będzie łatwiej zdiagnozować przyczynę problemu. RE: Szukam sterownika linii papilarnych Dell XT2 - TomASS - 17.05.2010 08:51 Pokazuję się dłonie do wyboru palca który będzie skanowany, wybieram wskazujący (ale problem występuje przy każdym palcu), przechodzi do ekranu skanowania i od razu wyświetla się nic niemówiący błąd.[attachment=1008] RE: Szukam sterownika linii papilarnych Dell XT2 - House - 17.05.2010 08:54 Spróbuj dać prawoklik na program(czytnika linii papilarnych) i uruchom jako administrator. RE: Szukam sterownika linii papilarnych Dell XT2 - TomASS - 17.05.2010 09:38 Niestety nic nie dało :/ RE: Szukam sterownika linii papilarnych Dell XT2 - House - 17.05.2010 09:59 Niestety, nie mam innego pomysłu na rozwiązanie tego problemu, w ostateczności, gdybyś jej tutaj nie znalazł, zadzwoń na obsługę techniczną Dell. Tam, jeśli trafisz na "kumatą" osobę bardzo szybko uzyskasz odpowiedź. edit: Spróbuj, także wyłączyć antywirusa na czas wprowadzania odcisków. RE: Szukam sterownika linii papilarnych Dell XT2 - andrew-jar - 17.05.2010 15:05 Witam poczytaj co piszą inni na sevenforums być może coś się przyda Pozdrawiam RE: Szukam sterownika linii papilarnych Dell XT2 - TomASS - 17.05.2010 18:16 Dzięki, okazuje się, że już na początku jest problem. Otwieram z linku "urządzenia biometyczne" w Windows 7: okazuje się, że nie mam zainstalowanego żadnego urządzenia biometrycznego - w menadżerze urządzeń jest :/ [attachment=1012] RE: Szukam sterownika linii papilarnych Dell XT2 - andrew-jar - 17.05.2010 20:38 (17.05.2010 18:16)TomASS napisał(a): Dzięki, okazuje się, że już na początku jest problem. Otwieram z linku "urządzenia biometyczne" w Windows 7: okazuje się, że nie mam zainstalowanego żadnego urządzenia biometrycznego - w menadżerze urządzeń jest :/Szukałeś na support.euro.dell.com/support/downloads poszukaj w/g " Wybierz według numeru seryjnego" i szukaj do Visty RE: Szukam sterownika linii papilarnych Dell XT2 - TomASS - 17.05.2010 22:05 Tak szukałem (tak na marginesie mam W7) - dałem przecież linka wyżej - tak przy okazji - który plik powinienem ściągnąć? |