Błąd winload.exe - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Błąd winload.exe (/blad-winload-exe-6637-t) |
Błąd winload.exe - kabanek - 15.05.2010 12:52 Zainstalowałem Windows 7 ulitmate na moim laptopie. Gdy już zaktualizowałem go, poinstalowałem potrzebne mi programy został mi tylko jeden - adobe reader. Ściągnąłem go, zacząłem instalować i przeglądałem internet w międzyczasie. Przeszkodził mi w tym bluescreen. Po kilku sekundach zrestartował się i już nie powstał. Pojawił mi się błąd braku lub uszkodzenia winload.exe Szukałem w internecie i napisali, że opcja naprawiania systemu powinna mnie wybawić. Nic z tego. Na początku nie pojawiała mi się moja wersja Windowsa. Na innej partycji mam tez ubuntu. grub został nadpisany to uruchomiłem linuksa z livecd. Tam nie mogłem zamontować żadnej partycji, ponieważ było napisane, że ich nie ma. Uruchomiłem testdisk, przywróciłem partycje, zrestartowałem komputer i uruchomiłem ubuntu z mojego dysku. Partycje się pojawiły (także ta z win7), jednak przy uruchomieniu nie chce mi jej montować :-/ Uruchomiłem jeszcze raz płytę z win7, dałem napraw, pojawiła się moja instalacja systemu, jednak gdy ją wybieram pojawia mi się okienko informujące, że jest zainstalowana inna wersja i żebym z płyty, z której zainstalowałem system spróbował odzyskać win7. Problem z tym, że właśnie z niej instalowałem ten system. Dane tech: Windows 7 Ultimate x64 Pod linuxem mogę zaglądnąć do tej partycji bez problemu. Skopiowałem ponownie ten plik, jednak bez rezultatu. Nie chcę 2 raz z tego powodu robić reinstalację systemu... Macie jakieś sugestie? RE: Błąd winload.exe - dominiq - 15.05.2010 13:45 Może by zrobić format dysku? Ale wcześniej należy należy nagrać wszystkie ważne dokumenty na płyte lub pendrive'a RE: Błąd winload.exe - kabanek - 15.05.2010 13:47 Robiłem format dysku RE: Błąd winload.exe - ihatebuffering - 15.05.2010 13:51 Spróbuj włożyć płytę z Winodws 7 i użyć opcji napraw ale wybierz Przywracanie systemu, jeśli będą jakieś punkty przywracania to wybierz ten przed instalacją Adobe Reader. RE: Błąd winload.exe - trixo - 16.05.2010 08:15 Mamy nadzieje ze to o czym tutaj piszesz wiąże się z oryginalnym produktem MS? |