![]() |
Jak uruchomić kartę X-Fi Fatal1ty na Windows 7 x64 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Jak uruchomić kartę X-Fi Fatal1ty na Windows 7 x64 (/jak-uruchomic-karte-x-fi-fatal1ty-na-windows-7-x64-6608-t) |
Jak uruchomić kartę X-Fi Fatal1ty na Windows 7 x64 - zympio - 13.05.2010 21:45 Witam. Przeszukałem frorum w poszuiwaniu rozwiązania problemu z kartą dźwiękową jak w tytule. Robiłem różne rzeczy: - instalacja sterowników Creativa - instalacja sterowików zmodyfikowanych - wyszukiwanie drivemaxem - instalacja w trybie awaryjnym - aktualizacja sterowników poprzez system i nic - blue sreen za każdym razem. Trochę mam już dość. Może ktoś z Was będzie miał jeszcze jakiś pomysł. Sprzęt: - płyta - Asus P7P55D - core i5 750 - 4 gb ram Geil Reszta chyba nieistotna. Tak jak pisałem w temacie chodzi to pod Win 7 64 bit Czy to jest to nieszczęsne gryzienie się karty dźwiękowej z 4gb ram? RE: Jak uruchomić kartę X-Fi Fatal1ty na Windows 7 x64 - Bogdan666ing - 15.05.2010 18:01 Napisz jaki bluescreen, pospisuj z ekranu, ja mam fatal1ty i na 64bit chodzi bez problemu, też 4giga ramu. Może przełóż kartę w inny slot, niekiedy były konflikty przerwań, choć na siódemce nie spotkałem się z czymś takim. Sterowniki mam ze strony creative 64bitowe. RE: Jak uruchomić kartę X-Fi Fatal1ty na Windows 7 x64 - zympio - 16.05.2010 07:48 Cześć Dzięki za wskazówki. Przełożyłem kartę do innego slotu (ostatni raz tak robiłam kilka lat temu heheh i tez nie przypuszczałem że to może być problem) i jest krok do przodu - zainstlowały mi się sterowniki. Bue screen (ów) nie ma ale dźwięku też ![]() Znaczy jest ale jakiś cichy i dziwny. Fronty nie działają. Z reszty jak pisałem jakiś cichutki dzwięk (z przesterem jakimś) leci. Nie udało mi się zinstalować oprogramowania do karty - consola, itd.. Podpięte głośniki to Logitech X-540 RE: Jak uruchomić kartę X-Fi Fatal1ty na Windows 7 x64 - StoProcent - 16.05.2010 10:05 A czy czasami w Biosie nie trzeba wyłączać zintegrowaną i uruchamiać zwykłą kartę ? RE: Jak uruchomić kartę X-Fi Fatal1ty na Windows 7 x64 - zympio - 16.05.2010 17:04 Wyłączoną mam zintegrowaną ![]() Chwilę temu się zdziwiłem - działa wszystko. Po kolejnym restarcie zaskoczyło - nic specjalnego nie robiłem tylko musiałem zrestartowac kompa - restart niezwiązany z kartą dźwiękową. Dlaczego? Jak? Nie wiadomo. Restarty robiłem również rano po instalacji sterowników. Na teraz ![]() Jeszcze raz dziękuję za wskazówki. |