Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z kopiowaniem i wycinaniem plików z pendrive - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Problem z kopiowaniem i wycinaniem plików z pendrive (/problem-z-kopiowaniem-i-wycinaniem-plikow-z-pendrive-6596-t)

Problem z kopiowaniem i wycinaniem plików z pendrive - xXxMAROKOxXx - 13.05.2010 18:25

Witam, wcześniej już o tym pisałem. Mam laptopa HP Pavilion dv6 2015 sw. Podczas kopiowania lub wycinania z pendrive w pewnym momencie kopiowanie bądź wycinanie staje.. I już nie rusza. Przy mniejszych plikach niż 300 mb wszystko działa bez zarzutu. Wcześniej pomógł format pendrive ale teraz to już nawet to nie pomaga.. Co się dzieje? Pendrive to Kingston 8 GB Chyba model 101.
Proszę o odpowiedź..
Pozdrawiam,
Marek

RE: Zawieszanie się kopiowania i wycinania z pendrive - ihatebuffering - 13.05.2010 18:49

Jakim masz system plików na pendrivie ? Jeśli Fat32 to sformatuj pendriva na NTFS . Problem występuje tylko na 1 komputerze czy na wszystkich ? Proponuję aktualizację sterowników, szczególnie tych do chipsetu i magistrali USB przez drivermaxa PORADA

RE: Problem z kopiowaniem i wycienaniem plików z pendrive - xXxMAROKOxXx - 13.05.2010 22:14

Tylko na tym z Windows 7 (HP). Na stacjonarnym mam win XP sp3 i działa bez zarzutu.

RE: Problem z kopiowaniem i wycinaniem plików z pendrive - House - 14.05.2010 12:08

Sprawdź Komputer\Prawoklik na Pendriva\Właściwości\Narzędzia\Sprawdzanie Błędów\Sprawdź