Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Jaki program pocztowy wybrać na Windows 7? - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Forum (/forum-1-f)
+--- Dział: Kosz (/kosz-3-f)
+--- Wątek: Jaki program pocztowy wybrać na Windows 7? (/jaki-program-pocztowy-wybrac-na-windows-7-6557-t)

Jaki program pocztowy wybrać na Windows 7? - szados - 12.05.2010 10:52

Witam,
mam prośbę o pomoc w wyborze programu pocztowego do Win 7.
Do tej pory na win XP używałem Outlook Express i było ok.
W Win 7 nie mogę używać programu "poczta" bo nie ma możliwości zabezpieczenia hasłem dostępu do poczty.
Próbowałem Thunderbirda ale tez można obejść hasło i przeglądać wiadomości. The bit jest zakręcony i nie do końca spełnia wymagania.

Wobec tego używam Outlooka 2007 ale jest kiepski, nie mogę dobrze go spersonalizować, nie ma podglądu zdjęć w wiadomości, trzeba dwa razy hasło wpisywać itp.
I tu jest pytanie, jaki ewentualnie program byście polecali, który by miał funkcjonalność podobna do OE.

Pozdrawiam,
PS

RE: Program pocztowy - jaki? - PLANETKA - 12.05.2010 11:16

No ja mam najłatwiejszy jaki jest tzn, Mozilla Tchundebird i nic lepszego mi nie trzeba 1 skonfigurowany, działa bezproblemowo polecam.

RE: Program pocztowy - jaki? - szados - 12.05.2010 11:23

(12.05.2010 11:16)PLANETKA napisał(a):  No ja mam najłatwiejszy jaki jest tzn, Mozilla Tchundebird i nic lepszego mi nie trzeba 1 skonfigurowany, działa bezproblemowo polecam.

ale w mozilli inna osoba może wejść na twoja pocztę bez podania hasła
a mi zależy na prywatności

RE: Program pocztowy - jaki? - PLANETKA - 12.05.2010 11:39

E tam co ty wystarczy w opcjach ustawić , i nikt ci nie wejdzie bez przesady.

RE: Program pocztowy - jaki? - izaw - 12.05.2010 12:00

OE jest chyba najmniej bezpiecznym programem poczty. Thunderbird ma większą funkcjonalność, bezpieczeństwo, można zwiększyć funkcjonalność przez dodatki. Polecam.

RE: Program pocztowy - jaki? - osvch - 12.05.2010 12:05

Polecam Thunderbirda Uśmiechnięty

RE: Program pocztowy - jaki? - szados - 12.05.2010 13:01

(12.05.2010 12:05)osvch napisał(a):  Polecam Thunderbirda Uśmiechnięty

to jak ustawić zabezpieczenia tak aby nie można było otworzyć thunderbirda bez hasła?

RE: Jaki program pocztowy wybrać na Windows 7? - osvch - 12.05.2010 13:42

Wpis z Oficjalnego FAQ:
Cytat:How can I access/change the Master Password?

Go to Tools > Options... (Preferences.), select the Privacy section, click the Passwords tab and finally click the Set Master Password... button.