Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Komputer nie widzi w sieci udostępnionej drukarki - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Komputer nie widzi w sieci udostępnionej drukarki (/komputer-nie-widzi-w-sieci-udostepnionej-drukarki-647-t)

Komputer nie widzi w sieci udostępnionej drukarki - Tomaso30 - 08.07.2009 20:50

Witam
opis sytuacji:
mój komp z "7-ką" na nim zainstalowana drukarka Epson DX8400 - włączone udostępnianie
komp małżowiny na nim XP home z SP3
sieć działa za pomocą ruterka topcom ja na kablu, małżowina wi-fi
się widzimy w sieci, na udziały wchodzimy i cacy ale zainstalować u żonki drukarki sieciowej ani dudu...
jakiś pomysł?
dodam,że u mnie tylko konto moje usera-z uprawnieniami admina, brak konta gość
żonka - i tyko jako admin na swoim jest....
Tomi

P.S a przy bajdełeju - ponieważ mi modzi zamknęli temacik - zaproponowane na forum rozwiązania usunięcia watermarka nie zadziałały - google przyszło z pomocą i jakiś francuski cudaczek...programik

RE: Komputer nie widzi w sieci udostępnionej drukarki - lc0ne - 08.07.2009 21:17

A więc po kolei sprawdź czy masz dobrze udostępnioną drukarkę u siebie.

[Obrazek: hdfghfg.jpg]

[Obrazek: hdfghfg1.jpg]

[Obrazek: hdfghfg2.jpg]

[Obrazek: hdfghfg3.jpg]

[Obrazek: hdfghfg4.jpg]

Po tym na XP dodajesz nową drukarkę, drukarkę sieciową i wybierasz zasoby z Twojego komputera. Gdyby wymagał hasła musisz wpisać to, które system wygenerował przy tworzeniu sieci. Możesz wyłączyć żądanie hasła w Zaawansowanych ustawieniach udostępnienia na samym dole (obrazek 3). To tyle. Powinno działać Uśmiechnięty

RE: Komputer nie widzi w sieci udostępnionej drukarki - Tomaso30 - 08.07.2009 21:59

no niestety nie działa....
System Windows nie może podłączyć do drukarki.Nie można zakończyć operacji...
w morde jeża... :{

RE: Komputer nie widzi w sieci udostępnionej drukarki - lc0ne - 08.07.2009 22:01

Wrzuć zrzut ekranu.

RE: Komputer nie widzi w sieci udostępnionej drukarki - Tomaso30 - 09.07.2009 06:34

problem rozwiązany...
powód - jak na moje oko Winda7 zainstalowałapod dwiema różnymi nazwami ten sam sprzęt - Epsona
po wywalewnu jednej z nich i założeniu na moim kompie konta żona - jako żona moze się do mnie logować i mogła zainstalować drukarkę
dzięki za podpoweidzi pozdrawiam