Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Niska prędkość internetu po zmianie z Windows XP na Windows 7 - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f)
+--- Wątek: Niska prędkość internetu po zmianie z Windows XP na Windows 7 (/niska-predkosc-internetu-po-zmianie-z-windows-xp-na-windows-7-6433-t)

Niska prędkość internetu po zmianie z Windows XP na Windows 7 - DragonSK8 - 06.05.2010 05:51

Witam. Mam mianowicie taki problem, iż gdy przed aktualizacją z XP do win7 pobierałem pliki z prędkością 15-30 KB/s, a teraz po aktualizacji pobieram z prędkością 8-14 KB/s... A i mam internet z I-Plusa (prędkość EDGE)... Co może być przyczyną tak drastycznego zmniejszenia się prędkości pobierania? Skanowałem i czyściłem już mojego laptopa i bez zmian :-/... Pozdrawiam

RE: Niska prędkość internetu po zmianie z Windows XP na Windows 7 - Skymad - 06.05.2010 09:58

Usunąłeś rezerwę Winowsa, tzn słynne 20%?

RE: Niska prędkość internetu po zmianie z Windows XP na Windows 7 - DragonSK8 - 06.05.2010 13:33

niee... a to coś wspomoże przy prędkości I-Plusa??

RE: Niska prędkość internetu po zmianie z Windows XP na Windows 7 - matek22 - 06.05.2010 17:11

Dokładnie mam podobnie wczoraj dostałem nowy HDD Samsung F3 HD502HJ. Instalacja Windowsa przeleciała bez problemowo. Po instalacji uruchomiłem przeglądarkę w celu pobrania sterowników i prędkość leciała początkowo 150kb/s po czym spadło do 5 kb/s. Sprawdzałem na laptopie prędkość jest max 150kb/s, podłączyłem stary HDD z windowsem 7 testuje prędkość leci pięknie 150kb/s. Problem występuje tylko na nowym dysku nowym systemie, nie mam już sił od wczoraj to męczę.
@Edit
Łączę się przez wifi laptop, komp kablem do routera.
@Edit
Nowy system instalowanie wszystkiego od początku i zauważyłem że zaczyna się coś dziać gdy instaluje Flash Playera transfer spada, po odinstalowaniu transfer wskakuje na miejsce. W czym tkwi problem?
Pozdrawiam