Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Gdzie podłączyć kabel spdif?(rozwiązany) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Inne (/inne-11-f)
+--- Dział: Hydepark (/hydepark-18-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Gdzie podłączyć kabel spdif?(rozwiązany) (/gdzie-podlaczyc-kabel-spdif-rozwiazany-6383-t)

Gdzie podłączyć kabel spdif?(rozwiązany) - Raizo - 04.05.2010 20:19

Kupiłem niedawno kartę graficzną GeForce 9600GT Gainward i nie wiem gdzie na mojej płycie głównej podłączyć Kabelek HDMI.Moja płyta główna to MSI K9N SLI .

RE: Gdzie podłączyć HDMI ? - ihatebuffering - 04.05.2010 20:26

Jaki kabelek ? HDMI podłącza się do tylnego panelu karty graficznej a nie płyty głównej, widocznie chodzi Ci o 2 pinowy kabelek spdif który łączy kartę graficzną z kartą dźwiękową, mam rację ? Zaraz poszukam na google schematu twojej mobo i pokażę Ci screena Cwaniak
Tutaj masz obrazek jak to podpiąć, musisz znaleźć oznaczenie spdif na płycie głównej i wpiąć tam kabelek, w instrukcji obsługi płyty musi być schemat z oznaczeniami.
[Obrazek: PX8500_GT_HDMI_LP_Install_Internal_SPDIF.jpg] [attachment=940]
Nie jestem pewny czy to twoja płyta główna ale zaznaczyłem prawdopodobne położenie wejścia spdif (jakość zdjęcia jest słabe i nie jestem pewny)

RE: Gdzie podłączyć kabel spdif? - Raizo - 05.05.2010 06:27

Ten kabelek ma na sobie napisane GND.
Moja płyta główna:
[Obrazek: d2a55e4585d85d5fb7902551fb4375cb.jpg]

RE: Gdzie podłączyć kabel spdif? - ihatebuffering - 05.05.2010 10:05

Niestety nie potrafię znaleźć dobrego zdjęcia żeby było widać spdif, musisz poszukać na niej czegoś takiego [Obrazek: HDMI_SPDIF02.jpg]
i jeśli masz instrukcję obsługi to na pierwszych stronach są schematy z opisanym każdym elementem na płycie i tam na pewno to znajdziesz. Powiem Ci tylko że to są 2 piny bardzo cieniutkie i delikatne

RE: Gdzie podłączyć kabel spdif? - Raizo - 05.05.2010 17:01

Dzięki za pomoc.