![]() |
Rozwiązany Gdzie podłączyć kabel spdif?(rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Inne (/inne-11-f) +--- Dział: Hydepark (/hydepark-18-f) +--- Wątek: Rozwiązany Gdzie podłączyć kabel spdif?(rozwiązany) (/gdzie-podlaczyc-kabel-spdif-rozwiazany-6383-t) |
Gdzie podłączyć kabel spdif?(rozwiązany) - Raizo - 04.05.2010 20:19 Kupiłem niedawno kartę graficzną GeForce 9600GT Gainward i nie wiem gdzie na mojej płycie głównej podłączyć Kabelek HDMI.Moja płyta główna to MSI K9N SLI . RE: Gdzie podłączyć HDMI ? - ihatebuffering - 04.05.2010 20:26 Jaki kabelek ? HDMI podłącza się do tylnego panelu karty graficznej a nie płyty głównej, widocznie chodzi Ci o 2 pinowy kabelek spdif który łączy kartę graficzną z kartą dźwiękową, mam rację ? Zaraz poszukam na google schematu twojej mobo i pokażę Ci screena ![]() Tutaj masz obrazek jak to podpiąć, musisz znaleźć oznaczenie spdif na płycie głównej i wpiąć tam kabelek, w instrukcji obsługi płyty musi być schemat z oznaczeniami. ![]() Nie jestem pewny czy to twoja płyta główna ale zaznaczyłem prawdopodobne położenie wejścia spdif (jakość zdjęcia jest słabe i nie jestem pewny) RE: Gdzie podłączyć kabel spdif? - Raizo - 05.05.2010 06:27 Ten kabelek ma na sobie napisane GND. Moja płyta główna: ![]() RE: Gdzie podłączyć kabel spdif? - ihatebuffering - 05.05.2010 10:05 Niestety nie potrafię znaleźć dobrego zdjęcia żeby było widać spdif, musisz poszukać na niej czegoś takiego ![]() i jeśli masz instrukcję obsługi to na pierwszych stronach są schematy z opisanym każdym elementem na płycie i tam na pewno to znajdziesz. Powiem Ci tylko że to są 2 piny bardzo cieniutkie i delikatne RE: Gdzie podłączyć kabel spdif? - Raizo - 05.05.2010 17:01 Dzięki za pomoc. |