Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Pliki o rozszerzeniu *.dat zamiast liter pokazują krzaczki. - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Pliki o rozszerzeniu *.dat zamiast liter pokazują krzaczki. (/pliki-o-rozszerzeniu-dat-zamiast-liter-pokazuja-krzaczki-6331-t)

Pliki o rozszerzeniu *.dat zamiast liter pokazują krzaczki. - szponder - 02.05.2010 18:43

Witam,

mój problem polega na tym, że za każdy razem gdy otwieram plik o rozszerzeniu "*.dat" pokazuje mi takie o to krzaczki.
[Obrazek: 04489839210855591925_thumb.jpg]

A wcześniej w Windows XP pokazywało litery i cyfry.
Dlaczego tak jest i czy jest jakiś sposób, żeby pokazywało mi litery i cyfry, jak wcześniej ?

Z góry dziękuję za Pomoc.

RE: Pliki o rozszerzeniu *.dat zamiast liter pokazują krzaczki. - House - 02.05.2010 18:47

Prawoklik na plik - otwórz za pomocą WordPad

RE: Pliki o rozszerzeniu *.dat zamiast liter pokazują krzaczki. - szponder - 02.05.2010 18:49

Nic nie daje. Dalej to samo.

Ok już działa Cwaniak

musiałem zrobić FILE UNLOCKER w folderze.

Temat można zamknąć.

RE: Pliki o rozszerzeniu *.dat zamiast liter pokazują krzaczki. - izaw - 02.05.2010 18:54

A nie są to pliki binarne? Jeżeli tak, to trzeba mieć odpowiednie narzędzie zależne od aplikacji tworzącej pliki.

RE: Pliki o rozszerzeniu *.dat zamiast liter pokazują krzaczki. - House - 02.05.2010 18:56

A co to za plik jest dokładnie, jesteś pewien, że to plik tekstowy zamieniony na .dat ?
Każdego data nie otworzysz notatnikiem, jeśli chcesz pogrzebać w jakimś programie, to zaiste tego nie zrobisz

RE: Pliki o rozszerzeniu *.dat zamiast liter pokazują krzaczki. - szponder - 05.05.2010 13:11

Plik został zablokowany przez Firmę R*, ale juz go rozblokowałem i mam ładne litery Cwaniak