Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Długi czas uruchomienia przeglądarki - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Długi czas uruchomienia przeglądarki (/dlugi-czas-uruchomienia-przegladarki-6329-t)

Długi czas uruchomienia przeglądarki - PLANETKA - 02.05.2010 17:44

Witam i mam taki o to problem , od jakiegoś czasu mam takie o to coś, po odpaleniu komputera łączy mi się z siecią i jest ok. Ale komunikatory się uruchamiają bez problemowo, ale jak chcę wejść w neta w liska odpalam i tu się dzieją cuda, nieraz muszę i po parę minut czekać aby, internet zaczął łączyć się z liskiem. I jedyne co pomaga to ponowny restart kompa , wtedy łączy niemal że od razu i co morze być tego powodem, jaka tego przyczyna bo zaczyna to i się robić irytujące. :-/

RE: Problem z połaczeniem sie z internetem. - ihatebuffering - 02.05.2010 18:18

Przeinstaluj sterowniki do karty sieciowej lub uaktualnij Drviermaxem. Przeskanuj PC antywirusem, i sprawdź czy to nie wina Firefoxa.

RE: Problem z połaczeniem sie z internetem. - House - 02.05.2010 18:23

Ja bym od razu reinstalke foxa zrobił (wcześniej pełne jego wywalenie (wraz folderami ukrytymi).

RE: Problem z połaczeniem sie z internetem. - PLANETKA - 02.05.2010 18:41

Nom ale jak np sprawdzam pocztę Thundebirdem , zaraz po uruchomieniu kompa to też mi nie łaczy z serwerem , i to samo muszę robić.

RE: Problem z połaczeniem sie z internetem. - House - 02.05.2010 19:02

Spróbuj tą reinstalke, jak nie zadziała to podejmij kroki które napisał ihate, możesz także przywracania systemu użyć.

RE: Problem z połaczeniem sie z internetem. - PLANETKA - 02.05.2010 19:10

Nom spoko jak mnie zdenerwuje, to liska zainstaluję na nowo itd, na razie jakoś działa oby i tak było.

RE: Długi czas uruchomienia przeglądarki - trixo - 03.05.2010 12:41

A próbowałeś może zapoznać się z tym tematem ? ---> Przyspieszenie FF

RE: Długi czas uruchomienia przeglądarki - StoProcent - 03.05.2010 12:51

trixo , w moim przypadku niegdyś przyśpieszyło go - tutaj jeszcze tego nie robiłem. U kolegi całkiem odwrotnie ! Tak mu spowolniło neta że co 3 strony miał nie wczytaną do końca, wyskakiwały błędy 404 - połączenia itd... MAGIA. Ale spróbuję u siebie to zrobić, może przyśpieszy.

RE: Długi czas uruchomienia przeglądarki - Nostromo - 04.05.2010 06:36

PLANETKA,
Zanim weźmiesz się za reinstalkę FF lub jego przyspieszanie z mojej porady wykonaj następujące kroki:

1.
zaimportuj ustawienia z Internet Explorera,
w FF w lewym górnym rogu masz - Plik\Importuj\Dalej\Wybierz Elementy
i po chwili FF powinien ruszyć żwawiej.
Jeżeli to nie zmieni znacząco jazdy na FF,
2.
poszukaj w C:\Windows\System32 pliku Win SAT.exe i usuń go (niczego nie skopiesz), ja na wszelki wypadek przeniosłem go do folderu który nazwałem KUPY na innej partycji (tam też przenoszę, zamiast do kosza wszystkie śmieci co do których mam wątpliwości czy nie będą wkrótce potrzebne...) . Gdybyś miał trudności z usunięciem tego pliku, musisz sobie nadać uprawnienia jako ja też zrobiłem. Od tej chwili cały system łącznie z przeglądarką rusza z kopyta bez jakichkolwiek zmian w ustawieniach.

RE: Długi czas uruchomienia przeglądarki - PLANETKA - 04.05.2010 07:50

No dzięki za pomoc ale ja tu mam problem tego typu, że jak otwieram fotki to mi minimalizuje okno tak jak na fotce w, 1 poście co napisałem i jak ten problem usunąć, aby się nie powtarzał bo robi się to irytujące .

RE: Długi czas uruchomienia przeglądarki - Portator - 04.05.2010 08:18

(04.05.2010 06:36)Nostromo napisał(a):  PLANETKA,
Zanim weźmiesz się za reinstalkę FF lub jego przyspieszanie z mojej porady wykonaj następujące kroki:

1.
zaimportuj ustawienia z Internet Explorera,
w FF w lewym górnym rogu masz - Plik\Importuj\Dalej\Wybierz Elementy
i po chwili FF powinien ruszyć żwawiej.
Jeżeli to nie zmieni znacząco jazdy na FF,
2.
poszukaj w C:\Windows\System32 pliku Win SAT.exe i usuń go (niczego nie skopiesz), ja na wszelki wypadek przeniosłem go do folderu który nazwałem KUPY na innej partycji (tam też przenoszę, zamiast do kosza wszystkie śmieci co do których mam wątpliwości czy nie będą wkrótce potrzebne...) . Gdybyś miał trudności z usunięciem tego pliku, musisz sobie nadać uprawnienia jako ja też zrobiłem. Od tej chwili cały system łącznie z przeglądarką rusza z kopyta bez jakichkolwiek zmian w ustawieniach.
Witam.
Chcę skorzystać z Twojej drugiej rady. Proszę odpowiedz, czy usunięcie narzędzia do oceny wydajności nie sprawi, że Win. się wkurzy? Pozdrawiam

RE: Długi czas uruchomienia przeglądarki - ihatebuffering - 04.05.2010 10:19

Nostromo, dzisiaj usunąłem ten plik, chociaż dużo procesów i usług niby z niego korzystało, zresetowałem PC i jak się zalogowałem włączyłem FF to po 2 s stronka się wczytała Zacieszacz FF dostał masakrycznego kopa, wszystkie stronki ładują się od razu. Dzięki za to Zacieszacz Pomógł leci.
Edit:
PLANETKA a nie napisałeś nawet czy próbowałeś tego co tutaj pisano, przeinstaluj tego FF lub napisz czy na innych przeglądarkach też problem występuje, przypomnę Ci tylko że program Thunderbird stworzony jest przez firmę Mozilla a więc mogą mieć podobne problemy.

RE: Długi czas uruchomienia przeglądarki - PLANETKA - 04.05.2010 10:26

To jak będzie ktoś umiał mi pomóc w mym problemie, bo nic do tej pory nie wiem co jest tego powodem.

RE: Problem z połaczeniem sie z internetem. - slawektor - 04.05.2010 16:58

(02.05.2010 18:23)Dell napisał(a):  Ja bym od razu reinstalke foxa zrobił (wcześniej pełne jego wywalenie (wraz folderami ukrytymi).

Dokładnie. Zainstaluj wersję -> [urln=http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/nightly/3.6.4-candidates/build3/unsigned/win32/pl/Firefox%20Setup%203.6.4.exe]Mozilla Firefox 3.6.4[/urln]
Jest to Mozilla Firefox 3.6.4 candidates build 3. Na niej też nie ma problemu z fotkami.

RE: Długi czas uruchomienia przeglądarki - Nostromo - 04.05.2010 17:24

FUNDACJA,
bez obaw, niczego nie skopiesz, ani ja ani system (od ponad miesiąca ) za nim nie tęsknimy...
vide - Napisane przez ihatebuffering - Dzisiaj 11:19

RE: Długi czas uruchomienia przeglądarki - PiotrXxx - 08.05.2010 14:39

Proponuję dać sobie spokój z OgnistąKitą i zacząć używać przeglądarki jedynie słusznej! Ja lecę tylko na IE i system jeszcze jakoś dyszy!Zacieszacz