![]() |
Brak możliwości pobrania sterownika z Windows Update - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f) +---- Wątek: Brak możliwości pobrania sterownika z Windows Update (/brak-mozliwosci-pobrania-sterownika-z-windows-update-6294-t) |
Brak możliwości pobrania sterownika z Windows Update - gemaro - 01.05.2010 12:26 Witam. Sprawa jest następująca. Zainstalowałem Sevena i mam problem z drukarką. Na stronie producenta jest napisane, że sterownik jest dostępny tylko w ramach usługi windows update. Wchodzę w panel sterowania -> dodaj drukarkę -> dodaj drukarkę lokalna -> LPT1 -> wyskakują nazwy producentów i modele. I tam poniżej powinienem mieć dwie opcje. Z DYSKU oraz "aktualizuj przez Windows Update" czy jakoś tak. I nie mam tej drugiej opcji. Byłem u znajomego z tą drukarką i u niego jest ta opcja. Wtedy trochę czekaliśmy aż pobierze sterowniki i były zaktualizowane listy sterowników w których bym tam sterownik którego szukam i urządzenie działało. Jak to zrobić u siebie tą opcje? RE: Brak możliwości pobrania sterownika z Windows Update - House - 01.05.2010 13:15 1. Panel sterowania\System i zabezpieczenia\Windows Update\Zmień ustawienia - sprawdź czy masz aktualizacje włączone. 2. Odłącz wszelkie kable łączące drukarkę z komputerem 3. Na wszelki wypadek reset PC 4. Podłącz kabel łączący drukarkę z PC 5. Włącz przycisk zasilania na drukarce (ON) 6. Windows sam powinien wystartować z aktualizacją/instalacją sterownika (bez ręcznego dodawania) |