![]() |
Rozwiązany Windows 7 i częsty błąd CRC (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Rozwiązany Windows 7 i częsty błąd CRC (rozwiązany) (/windows-7-i-czesty-blad-crc-rozwiazany-620-t) |
Windows 7 i częsty błąd CRC (rozwiązany) - kopytek1 - 04.07.2009 13:38 Odkąd zainstalowałem nowego Windowsa mam b. często błąd CRC przy wypakowywaniu plików. Nie zdarza się to z małymi, lecz z dużymi plikami. Jak przenosiłem na inny komputer pliki, wszystko działało. Sprawdzałem czy dysk nie ma bad sektorów i nie ma. Proszę o pomoc. RE: Windows 7 i Czesty błąd CRC - lc0ne - 04.07.2009 13:47 1. Jakie to pliki? (format, rozmiar, zawartość) 2. Jaki program do wypakowywania? 3. Możesz zamieścić zrzutkę z błędem będzie łatwiej ![]() RE: Windows 7 i Czesty błąd CRC - kopytek1 - 04.07.2009 13:51 Filmy, były dwa błedy w plikach po ok 400 mb i w jednym co miał 1400mb Próbowałem rozpakowywać najnowszym WINRarem i 7-zipem. Błąd CRC w rozpakowywaniu. RE: Windows 7 i Czesty błąd CRC - lc0ne - 04.07.2009 13:57 Całkiem prawdopodobny problem z pamięcią w komputerze. Ewentualnie dysk twardy się sypie... Jeśli możesz potraktuj pamięci programem memtest i sprawdź czy nie są uszkodzone... Możesz też sprawdzić dysk w poszukiwaniu błędów np. programem HDD Tune ![]() RE: Windows 7 i Czesty błąd CRC - kopytek1 - 04.07.2009 14:17 Pamięć sprawdziłem. Dysk sprawdzę. Ale dlaczego akurat po zmianie Windowsa? Wcześniej tego nie było. EDIT:// Właśnie sprawdziłem dysk. 0 błędów. Sprawdziłem programem HDD Tune i SMART od Everesta też czysty... RE: Windows 7 i Czesty błąd CRC - lc0ne - 04.07.2009 14:41 I nie pokazało żadnych błędów pamięci? Ile czasu sprawdzałeś? Dlaczego po zmianie Windowsa? hmm... nie mam pojęcia ![]() ![]() RE: Windows 7 i Czesty błąd CRC - kopytek1 - 04.07.2009 15:26 Był dokładny test. Nie jestem laikiem i wiem, że testy zrobiłem dobrze. bulid 7100. I wiem także co to błąd CRC. Procka nie podkręcałem. Błąd nie wychodzi cały czas, tylko niekiedy. Jeśli komuś by się chciało ściągnąc 300 mb i sprawdzić czy jemu też wychodzi błąd to mogę podać link. Może akurat mi się trafiły 3 błędne pliki pod rząd. Teraz ściagałem dwa inen z innych serwerów i jest ok... RE: Windows 7 i Czesty błąd CRC - lc0ne - 04.07.2009 16:26 Pokaż to archiwum... jeśli serwer puści 750 kilo/sek to ściągnę i zobaczę //edit Wygląda na to, że pobierasz uszkodzone paczki ![]() ![]() RE: Windows 7 i Czesty błąd CRC - kopytek1 - 04.07.2009 18:39 Uff, ulżyło mi... Bałem się, bo 4 pod rząd to już była podejrzana sprawa. Ale wygląda że zwykły pech. Dzięki bardzo. |