Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany KMPlayer - nieudana zmiana języka na polski (rozwiązany) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f)
+---- Wątek: Rozwiązany KMPlayer - nieudana zmiana języka na polski (rozwiązany) (/kmplayer-nieudana-zmiana-jezyka-na-polski-rozwiazany-6162-t)

KMPlayer - nieudana zmiana języka na polski (rozwiązany) - Magdalinska - 24.04.2010 00:27

Proszę o pomoc bo już sił mi brak.
Zainstalowałam KMP w wersji 2.9.4.1436 PL, a wcześniej w wersji 2.9.4.1435 PL i niestety program i tak jest po angielsku. Ściągam z netu kolejne wersje, które są opisane jako polskie, ale u mnie na kompie są po angielsku! Pomiędzy kolejnymi instalacjami czyszczę kompa, rejestry, nic to jednak nie daje. Wcześniej zainstalowałam All playera, ale i on był po angielsku.
Niby uruchamia się kreator konfiguracji, ustawiam na j.polski, ale po włączeniu playera już żadnych ustawień nie pamięta i jest po angielsku.
Ja już pojęcia nie mam co jest grane i gdzie i co pozmieniać,żeby mieć polską wersję językową.

RE: KMPlayer-nieudana zmiana języka na polski - House - 24.04.2010 00:54

Czy przy czyszczeniu usuwasz pliki z folderu C:/użytkownicy/(nazwausera)/AppData(folder niewidoczny normalnie - aby go uwidocznić organizuj-opcje folderów i wyszukiwania - widok-ukryte pliki i foldery - pokaż ukryte pliki i foldery) - Local - tam wywalasz pozostałości (bo tam zapisują się pliki konfiguracyjne) - z pozostałych folderów . Instalujesz od nowa bez problemów

RE: KMPlayer-nieudana zmiana języka na polski - Matrixx - 24.04.2010 08:19

Spróbuj może mojej wersji pliku Cwaniak

Pobierz

Po zainstalowaniu odpal km setup znajdujący się w folderze z zainstalowanym programem i tam wybierz polski lub Polish i dawaj dalej w kreatorze powinien być polski ja bynajmniej mam Cwaniak

RE: KMPlayer-nieudana zmiana języka na polski - War_3_ - 24.04.2010 09:43

Spróbuj też uruchomić program jako administrator i dopiero wprowadzić i zatwierdzić zmiany (PPM-> uruchom jako admin).

RE: KMPlayer-nieudana zmiana języka na polski - Magdalinska - 24.04.2010 20:06

(24.04.2010 00:54)Dell napisał(a):  Czy przy czyszczeniu usuwasz pliki z folderu C:/użytkownicy/(nazwausera)/AppData(folder niewidoczny normalnie - aby go uwidocznić organizuj-opcje folderów i wyszukiwania - widok-ukryte pliki i foldery - pokaż ukryte pliki i foldery) - Local - tam wywalasz pozostałości (bo tam zapisują się pliki konfiguracyjne) - z pozostałych folderów . Instalujesz od nowa bez problemów

Fakt, w tym folderze nie czyściłam i zaraz to zrobię.Ale przy okazji-czy z tego folderu mogę wywalić wszystko-tzn nie tylko to co dotyczy KMPlayera, ale też innych programów? Czy innych nie ruszać?

RE: KMPlayer-nieudana zmiana języka na polski - House - 24.04.2010 20:16

To jest folder który zapisuje ustawienia programów które trzymane są nawet po ich całkowitej deinstalacji (łącznie z rejestrem). Jeśli odinstalowałaś dany program i nie chcesz trzymać po nich "żadnych śmieci" to możesz śmiało usuwać.

RE: KMPlayer-nieudana zmiana języka na polski - Magdalinska - 24.04.2010 20:24

(24.04.2010 08:19)Matrixx napisał(a):  Spróbuj może mojej wersji pliku Cwaniak

pobierz

Po zainstalowaniu odpal km setup znajdujący się w folderze z zainstalowanym programem i tam wybierz polski lub Polish i dawaj dalej w kreatorze powinien być polski ja bynajmniej mam Cwaniak

Nie mogę pobrać z tego serwera, jest zajęty.Póki co, więc na nowo nie będę instalować.Poczekam, aż uda się pobrać.

RE: KMPlayer - nieudana zmiana języka na polski - Matrixx - 24.04.2010 20:59

Racja ściągnij stąd

Pobierz

RE: KMPlayer - nieudana zmiana języka na polski - Magdalinska - 24.04.2010 23:59

Folder AppData wyczyściłam. Pobranego KM Playera zainstalowałam jako administrator. Po instalacji kreator pozwolił mi wybrać język, więc miałam polski, po czym po uruchomieniu Playera preferencje są już po angielsku i jest tak jak wcześniej.
Jestem podłamana. To mój mąż połamał 2 komórki, bo nie chciały z nim współpracować, a ja zawsze walczyłam do końca. Teraz jestem bliska uszkodzenia tego laptopa .
Gdzie ten język się zmienia skutecznie? Czy ktoś wie?

RE: KMPlayer - nieudana zmiana języka na polski - trixo - 25.04.2010 00:05

Nie ma w ustawieniach programu wyboru języka ?

RE: KMPlayer - nieudana zmiana języka na polski - Magdalinska - 25.04.2010 00:09

(25.04.2010 00:05)trixo napisał(a):  Nie ma w ustawieniach programu wyboru języka ?

Może i jest...Tylko gdzie? Nie umiem znaleźć.Zakłopotany
Niby nie jestem blondynką, ale nie umiem sobie z tym poradzić.

RE: KMPlayer - nieudana zmiana języka na polski - trixo - 25.04.2010 00:10

Languages? w Zakladce Settings, jeśli masz go po angielsku Zacieszacz

Edit: Napisałem po ang. żeby się potem nie okazało ze on np. w Holenderskim jest Zadowolony

RE: KMPlayer - nieudana zmiana języka na polski - Magdalinska - 25.04.2010 00:35

(25.04.2010 00:10)trixo napisał(a):  Languages? w Zakladce Settings, jeśli masz go po angielsku Zacieszacz

Edit: Napisałem po ang. żeby się potem nie okazało ze on np. w Holenderskim jest Zadowolony

A gdzie jest zakładka settings? Ja jej szukam od wczoraj...
To pewnie jest banalne, ale mnie przerasta...

RE: KMPlayer - nieudana zmiana języka na polski - trixo - 25.04.2010 00:47

Wierze Ci, zapraszam na gg. Pomogę chętnie tak będzie szybciej. A sam go zainstaluje by moc widzieć Twój problem.
A wiec tak, pobrałem program. Podczas instalacji miałem do wyboru język angielski oraz koreański. Wybrałem naturalnie angielski.. Opcje w KM Player to F2 co dziwne, u mnie jest po pl. Pobrałem go z tej strony --> [urln=http://www.dobreprogramy.pl/The-KMPlayer,Program,Windows,12538.html]Wejdź by pobrać[/urln]. Mimo to że mam język polski w ustawieniach nie widzę jako tako zmiany języka. Moze to przez to ze już noc ZacieszaczZadowolony

RE: KMPlayer - nieudana zmiana języka na polski - Magdalinska - 25.04.2010 01:11

(25.04.2010 00:47)trixo napisał(a):  Wierze Ci, zapraszam na gg. Pomogę chętnie tak będzie szybciej. A sam go zainstaluje by moc widzieć Twój problem.
A wiec tak, pobrałem program. Podczas instalacji miałem do wyboru język angielski oraz koreański. Wybrałem naturalnie angielski.. Opcje w KM Player to F2 co dziwne, u mnie jest po pl. Pobrałem go z tej strony --> [urln=http://www.dobreprogramy.pl/The-KMPlayer,Program,Windows,12538.html]Wejdź by pobrać[/urln]. Mimo to że mam język polski w ustawieniach nie widzę jako tako zmiany języka. Moze to przez to ze już noc ZacieszaczZadowolony

Ha,ha.Z dobrych programów pobierałam i instalowałam.Instalowałam po angielsku bo koreański wolałam sobie podarować.A po instalacji też był PO ANGIELSKU!
Wiem, pewnie trudno w to uwierzyć, ale jednak.

RE: KMPlayer - nieudana zmiana języka na polski - trixo - 25.04.2010 01:32

Wyrzuciłem go i zrobiłem na nowo by Ci coś pokazać.
Podczas instalacji: Postępuj wg. screen-ów (Twój osobisty tutorial Zadowolony)
Zaznaczasz Full
[Obrazek: beztytuu1vc.jpg]

Na dole User define..
[Obrazek: beztytuu2p.jpg]

Pojawi się lista jeżyków wybierasz Polski
[Obrazek: beztytuu3jycg.jpg]

Jak widać... i dalej
[Obrazek: beztytuu4gv.jpg]

W tym wypadku wszystkie...
[Obrazek: beztytuu5gw.jpg]

Potem tylko dalej aż do końca i będzie po pl. Jeśli nie to masz moje GG a wtedy pokażesz mi to live, bo inaczej nie uwierzę.

Pozdrawiam.

RE: KMPlayer - nieudana zmiana języka na polski - Magdalinska - 25.04.2010 13:28

(25.04.2010 01:32)trixo napisał(a):  Potem tylko dalej aż do końca i będzie po pl. Jeśli nie to masz moje GG a wtedy pokażesz mi to live, bo inaczej nie uwierzę.

Pozdrawiam.

Tak jak w tutorialu u mnie też jest.Ale po zamknięciu tego kreatora ustawień włączam program i opcje są pod F2, i one już są znowu po angielsku (preferences), choć powinny być po polsku.
I prawdę mówiąc to już straciłam nadzieję, że ktoś będzie wiedział co i gdzie należy poustawiać, żeby program , który ściągam w polskiej wersji językowej był faktycznie po polsku.Wcześniej z All playerem było dokładnie to samo-instalka Pl, a po instalacji -język angielski bez możliwości zmiany...Smutny
Może w mojej siódemce muszę jakieś jeszcze opcje poustawiać?Pojęcia nie mam już.
Będę chyba musiała się z tym pogodzić, że nawet programy, które instaluję w polskich wersjach, są po angielsku i tyle...
To na czym mi najbardziej zależało - na playerze i kodekach, które odtworzą wszystko, a przynajmniej bardzo dużo to osiągnęłam, i to mnie cieszy.A ten język- po prostu mnie wkurza bo jestem perfekcjonistką i jak coś robię to albo porządnie, albo wcale, i z reguły z komputerem walczę tak długo aż osiągnę zamierzony efekt.A teraz przyjdzie mi się poddać.
Chyba,że ktoś jeszcze jest w stanie coś wymyślić.Może jest ktoś równie zawzięty jak ja i nie da mu to spokoju?

RE: KMPlayer - nieudana zmiana języka na polski - Magdalinska - 10.05.2010 20:51

Problem jest już rozwiązany.Uśmiechnięty
Udało się tylko dzięki użytkownikowi hardcoholic, którego post został wyrzucony do kosza (nieładnieZły).
Hardcoholic napisał mi też na pw i już playerek śmiga po polsku.Rozwiązanie było banalnie proste, ale trzeba było na nie wpaść.
Dziękuję bardzo mu za udaną pomoc a innym za chęć i próby pomocy.