Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Gra Sacred i problem z wydajnością na Windows 7 - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+---- Dział: Gry (/gry-29-f)
+---- Wątek: Gra Sacred i problem z wydajnością na Windows 7 (/gra-sacred-i-problem-z-wydajnoscia-na-windows-7-614-t)

Gra Sacred i problem z wydajnością na Windows 7 - kopytek1 - 04.07.2009 07:04

Witam, mam problem z grą Sacred: Złota Edycja. Otóż na tym systemie, osiąga on około 15 FPS na komputerze z 2GB Ram, GeForce 8600 GT i dwurdzeniowym procesorze od AMD. Nawet na najniższych ustawieniach. Gdy miałem XP szedł mi o wiele lepiej. Mam najnowsze sterowniki do swojej karty, ściągałem wczoraj. Proszę o pomoc.

/poprawione błędy ort. ,damian-Win2000

RE: Gra Sacred i problem z wydajnością na Windows 7 - damian-Win2000 - 04.07.2009 07:42

a stery do płyty gł.?

RE: Gra Sacred i problem z wydajnością na Windows 7 - kopytek1 - 04.07.2009 08:30

Zainstalowane. Tylko ta gra mi tak chodzi. X-men originis działa nawet szybciej niż na XP.

RE: Gra Sacred i problem z wydajnością na Windows 7 - lc0ne - 04.07.2009 08:54

Miałem ten sam problem z graniem w NFS, ale na Viście... Na XP gra chodziła super, na najwyższej rozdzielczości i detalach... NA Viście zacinała nawet na średnich Uśmiechnięty Chodziło tylko o tą jedną grę. Nic się nie dało zrobić Cwaniak

RE: Gra Sacred i problem z wydajnością na Windows 7 - kopytek1 - 04.07.2009 09:05

Też tak myśle ;/ Ale mimo to może ktoś będzie znał jakieś rozwiązanie...

RE: Gra Sacred i problem z wydajnością na Windows 7 - Wilku92 - 04.07.2009 09:41

(04.07.2009 09:05)kopytek1 napisał(a):  Też tak myśle ;/ Ale mimo to może ktoś będzie znał jakieś rozwiązanie...

ja mam ten sam problem z tą grą (co prawda mam gorszego kompa .patrz sygnatura) ale powinno smigac:/ nie wiem może będzie jakiś patchUśmiechnięty a spróbuj ją odpalić a w tle jakaś zasobożerna aplikacja;] mi po takim czymś fps przybyło;]
pozdrawiam;]

RE: Gra Sacred i problem z wydajnością na Windows 7 - Slashdub - 04.07.2009 22:29

Probowales zainstalowac gre w trybie zgodnosci lub sam plik .exe gry uruchomic w tym trybie?
Moze to cos da.

RE: Gra Sacred i problem z wydajnością na Windows 7 - Ayano - 02.08.2009 00:02

a co w momencie jesli mam DirectX 9.0c i mi sacred dziala tak ze o dziwo wlacza sie gra i menu. kiedy wybieram postac to mam jakies krzywe obiekty 3D, a gdy zaczynam gre to sciemnia mi sie obraz, mam dzwiek no ale w sumie koniec z grania Zadowolony
jak to obejsc ??

RE: Gra Sacred i problem z wydajnością na Windows 7 - Dzejkop - 02.08.2009 09:14

(02.08.2009 00:02)Ayano napisał(a):  a co w momencie jesli mam DirectX 9.0c i mi sacred dziala tak ze o dziwo wlacza się gra i menu. kiedy wybieram postac to mam jakies krzywe obiekty 3D, a gdy zaczynam gre to sciemnia mi się obraz, mam dzwiek no ale w sumie koniec z grania Zadowolony
jak to obejsc ??

A próbowałeś:

(04.07.2009 22:29)Slashdub napisał(a):  Probowales zainstalowac gre w trybie zgodnosci lub sam plik .exe gry uruchomic w tym trybie?
Moze to cos da.

Dokładniejszy poradnik: Jeżeli sterowniki/programy/gry nie chcą się zainstalować/nie działają - przeczytaj to

RE: Gra Sacred i problem z wydajnością na Windows 7 - Ayano - 02.08.2009 21:52

no ok ok probowalem zainstalowac w trybie zgodnosci i takze uruchomic w trybie zgodnosci i nadal nie wiem co jest nie tak, czemu mi sie grafika postaci do wyboru tak dziwnie wyswietla - doslownie krzaki, a jak juz wybiore to mi sie ekran sciemnia i koniec :/