![]() |
Rozwiązany Gadżety Windows 7 - problem z umieszczeniem na pulpicie - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Windows 7 (/windows-7-4-f) +--- Dział: Dyskusja ogólna (/dyskusja-ogolna-5-f) +--- Wątek: Rozwiązany Gadżety Windows 7 - problem z umieszczeniem na pulpicie (/gadzety-windows-7-problem-z-umieszczeniem-na-pulpicie-6106-t) |
Gadżety Windows 7 - problem z umieszczeniem na pulpicie - marlwa - 20.04.2010 22:59 siema mam taki problem ze nie moge sie w zaden sposob dostac do gadzetow pulpitu instalowalem ostatnio Sunrise Seven i to jest chyba przyczyna bo wczesniej nie mialem tego problemu ale nie moge tam znalezc zadnych opcji ktore mogla byc z tym zwiazane jezeli ktos potrafi rozwiklac ta zagadke to bede wdzieczny RE: gadzety pulpitu - Nostromo - 20.04.2010 23:50 W którym miejscu twoim zdaniem SunriseSeven ma funkcję ukrywającą gadżety, jakoś nie widzę . Czy przypadkiem nie grzebałeś sam i padło na całkiem przyzwoity program, z którym niektórzy posiadacze x32 maja kłopoty, bo chcą na siłę uruchomić 4 GB ram. Uruchom Panel sterowania przejdź do wszystkich elementów Panelu dalej programy i funkcje , Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows i sprawdź czy przypadkiem nie masz wyhaczonej funkcji Platforma gadżetów systemu Windows. Podaj czy to było to jeżeli nie, pisz więcej szczegółów, hi... RE: gadzety pulpitu - marlwa - 21.04.2010 00:54 (20.04.2010 23:50)Nostromo napisał(a): W którym miejscu twoim zdaniem SunriseSeven ma funkcję ukrywającą gadżety, jakoś nie widzę . Czy przypadkiem nie grzebałeś sam i padło na całkiem przyzwoity program, z którym niektórzy posiadacze x32 maja kłopoty, bo chcą na siłę uruchomić 4 GB ram. ja nie pisalem ze SunriseSeven ma taka funkcje tylko ze przed jego instalacja nie mialem z tym problemow OS mam x64 a w menu kontekstowym i w panelu sterowania mam "niby" gadzety pulpitu ale klikam i nic sie nie dzieje sprawdzilem tez tak jak radziles i nie jest wyhaczony RE: gadzety pulpitu - Nostromo - 21.04.2010 06:57 Szanuj e-papier, prawdopodobnie jest to wpis w rejestrze, który ci blokuje wyświetlanie w menu kontekstowym, ja nie mam żadnych wartości w podanych polach i wszystko jest jak należy, przejdź podaną ścieżką i wyczyść wartości domyślne w Siedbar i Compatibility ![]() problemy takie jak twój może spowodować np. instalowanie niesprawdzonych, wadliwych gadżetów, gdybym był złośliwy to poleciłbym przywracanie systemu, bo przecież SunriseSeven taką funkcję oferuje zanim przystąpisz do zmian. Hi... RE: Gadżety Windows 7 - problem z umieszczeniem na pulpicie - bodziulla - 21.04.2010 23:30 Hejka. Też się przyczyniam do wyżej odpowiedzi z reguły te problemy wychodzą po instalce jakiegoś programu z niepowołanego źródła?. Pzdr RE: Gadżety Windows 7 - problem z umieszczeniem na pulpicie - marlwa - 28.04.2010 20:21 no i macie racje zapewne czwile mnie nie bylo w na forum (mialem wolne) ale dzis wlaczylem kompa i po przeczytaniu ostatnich waszych postow zdalem sobie sprawe co najprawdopodobniej bylo przyczyna problemu otoz ten program: ![]() ![]() a wiec ku mojemu zdziwieniu byl ten gadzet na pulpicie, a wlasnie z jego powodu odkrylem ze mam problem z gadzetami, ale teraz jest ok, tzn. gadzety sa i mi je otwiera normalnie, wiec to musiala byc jakas "awaria" z tym gadzetem, z tego co pamietam to byl on modyfikowany przeze mnie wg zalecen jakie do tego znalazlem zeby pokazywal 8 rdzeni tak czy inaczej przydaly mi sie wasze wskazowki aa komus innemu moga tez posluzyc |