![]() |
Problem z dźwiękiem na Asus M2V - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Problem z dźwiękiem na Asus M2V (/problem-z-dzwiekiem-na-asus-m2v-6094-t) |
Problem z dźwiękiem na Asus M2V - tomekstm - 20.04.2010 14:57 Witam, chciałbym się przywitać ponieważ to mój pierwszy post. Mam problem z dźwiękiem w Win7 Pro, mianowicie posiadam płytę główną Asus M2V, karta dźwiękowa jest zintegrowana na płycie głównej, gdy zainstalowałem system w urządzeniach audio miałem tylko Realtek Audio Digital Output i gdy włączyłem jakąś muzykę to ten zielony potencjometr skakał... jednak moje głośniki (creative g500) podłączone są pod te 3 wejścia na mini jacki i gdy zainstaluje ster to: 1. Działały tylko 2 głośniki+subwoofer 2. Po wyłączeniu komputera i ponownym włączeniu sterowniki wywala i muszę je od nowa instalować... Ma ktoś pomysł o co tak naprawdę chodzi? ![]() ![]() Podczas Próby instalacji sterownika do karty High-Definition Audio Realtek ALC 660 wyskakuje informacja "Does not support this Operating System: WNT_6.1P_MCE". Strona producenta (Asus) nie oferuje do mojej płyty głownej (M2V) sterowników pod Win7... czy jest wogóle jakaś możliwość uzyskania dzwięku? RE: Problem z dźwiękiem na Asus M2V - trixo - 20.04.2010 17:07 Witam Cie serdecznie. Poniżej załączam stronkę sprawdź czy to co tam można pobrać rozwiąże owy problem.. Kliknij Możesz jeszcze użyć programu Drivermax do aktualizacji sterowników.. powinien coś znaleźć. RE: Problem z dźwiękiem na Asus M2V - tomekstm - 20.04.2010 20:38 (20.04.2010 17:07)trixo napisał(a): Witam Cie serdecznie. Poniżej załączam stronkę sprawdź czy to co tam można pobrać rozwiąże owy problem.. Mi Drivermax pokazuje, że mam niby aktualne sterowniki od dźwięku, stery z tej stronki też mi wywaliło i zainstalowało swoje Realtek Audio Digital Output, nie mam pojęcia co to może być ![]() RE: Problem z dźwiękiem na Asus M2V - stingear - 20.04.2010 21:21 Wejdź na stronę producenta(Support ASUS) i tam znajdź swoją płytę główną w dziele download. Jako system, wybierz Vistę. Pobierz sterowniki pod Vistę do swojej dźwiękówki, wywal stare i zainstaluj te nowe. Powinno zadziałać. RE: Problem z dźwiękiem na Asus M2V - tomekstm - 21.04.2010 06:45 (20.04.2010 21:21)stingear napisał(a): Wejdź na stronę producenta(Support ASUS) i tam znajdź swoją płytę główną w dziele download. Jako system, wybierz Vistę. pobierz sterowniki pod Vistę do swojej dźwiękówki, wywal stare i zainstaluj te nowe.Niestety te sterowniki też mi usuwa, jako że mam zintegrowaną kartę dzwiękową może musze zainstalować sterowniki chipsetu? |