![]() |
Zbyt małe okno konsoli - ciągle przywracające się złe ustawienia - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Zbyt małe okno konsoli - ciągle przywracające się złe ustawienia (/zbyt-male-okno-konsoli-ciagle-przywracajace-sie-zle-ustawienia-6031-t) |
Zbyt małe okno konsoli - ciągle przywracające się złe ustawienia - Nasa - 17.04.2010 11:24 Witam, Mam taki problem z oknem konsoli. Jest ono strasznie małe i nic nie widać. Wiem że jego rozmiar i czcionkę można ustawić klikając prawym i właściwości, ale jak pisze program w c++ i kompiluje to cały czas mam tak samo. Czy da się przywrócić ustawienie domyśle gdzieś w rejestrze ? RE: Zbyt małe okno konsoli - ciągle przywracające się złe ustawienia - Ola55 - 28.04.2010 12:57 Niestety od pewnego czasu mam tak samo RE: Zbyt małe okno konsoli - ciągle przywracające się złe ustawienia - stingear - 28.04.2010 13:24 Zdarza się że konsola CMD wyświetla się w dziwacznych malutkich rozmiarach. Ale zauważcie że robi się tak tylko wtedy, kiedy wywołamy konsolę z START -> Uruchom. W przypadku, gdy wybierzemy ją bezpośrednio z menu start z podkatalogu Akcesoria, to uruchomi się ona normalnie. Ten problem zdarza się zarówno w windows XP, jak i w Windows 7. Jak narazie nie znalazłem jeszcze przyczyny tego problemu, ale jestem w trakcie szukania. Jak coś znajdę to dam znać. RE: Zbyt małe okno konsoli - ciągle przywracające się złe ustawienia - trencyn - 02.09.2010 17:17 Witam Odpalamy ponownie wiersz poleceń, prawym na pasek click na Domyślne >>>>Czcionka>>>Rozmiar no i problem z głowy ^^ Pozdrawiam RE: Zbyt małe okno konsoli - ciągle przywracające się złe ustawienia - ciuciu - 03.09.2010 21:26 Pomaga uruchomienie jako Administrator RE: Zbyt małe okno konsoli - ciągle przywracające się złe ustawienia - scienceman - 19.11.2010 21:19 dokładnie jak napisał @trencyn - w jakimkolwiek programie konsolowym wystarczy wybrać prawym przyciskiem myszy Domyślne, i w tej karcie będziemy mogli ustawić rozmiary domyślne dla każdego nowego programu konsolowego. Masakra jak zobaczyłem że wszystkie moje programiki przybrały wielkość dwóch enterów chciałem skoczyć przez okno ![]() RE: Zbyt małe okno konsoli - ciągle przywracające się złe ustawienia - severyn - 03.12.2011 21:10 Rozwiązał może już ktoś ten problem? Cały czas mam malutkie okno konsoli i nic nie pomaga. |