Windows Live Mail - awaria fonta/wyświetlania? - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Windows Live Mail - awaria fonta/wyświetlania? (/windows-live-mail-awaria-fonta-wyswietlania-6014-t) |
Windows Live Mail - awaria fonta/wyświetlania? - pracus - 16.04.2010 16:16 Witajcie! Potrzebuję pomocy z naprawą... listy wiadomości i treści wiadomości w programie Windows Live Poczta. Po restarcie po ostatniej aktualizacji systemu Windows 7 Home Premium (15. kwietnia 2010) i włączeniu poczty lista wiadomości i sama treść wiadomości wyświetlana jest jakby popsutym fontem. Jest to font Segoe UI, czyli standardowy, ale wyświetlany jest rozmyty, jakby rozciągnięty (?) Wszystkie inne aplikacje, jak i belka systemowa programu poczty wyświetlane są poprawnie (ostre, bez antyaliasingu, tak jak zwykle). Przed awarią nie były instalowane żadne aplikacje ani zmieniana konfiguracja systemu, karty graficznej, itp. Może ktoś ma pomysł, skąd ten problem (w załączniku ilustracja problemu)? Z góry dziękuję! RE: Windows Live Mail - awaria fonta/wyświetlania? - czeslawglinsk - 16.04.2010 16:38 obstawiam że zmieniałeś jednak kompozycje systemu (nie wiem skąd ta moda na dażenie żeby system wyglądał jak win XP). To pociągnęło że zmienił się krój pisma i stąd problemy... RE: Windows Live Mail - awaria fonta/wyświetlania? - pracus - 16.04.2010 16:57 Dziękuję za odpowiedź, Czesławie, jednak tak jak wspomniałem - nie zmieniałem kompozycji systemu, ani żadnych innych ustawień systemowych (XP używałem tylko chwilę i nie mam ciągotek, żeby go wizualizować ). Pliki fonta Segoe UI w folderze systemowym też są w porządku, mogę go używać bez błędów gdzie indziej. Podkreślę tylko, że problem występuje (z tego, co zauważyłem na razie) jedynie w poczcie Windows, w żadnym innym programie ani folderze. RE: Windows Live Mail - awaria fonta/wyświetlania? - czeslawglinsk - 17.04.2010 11:25 ale rozumiem że aktualizację na bieżąco pobierasz ? (i masz włączone aktualizowanie prod. Microsoftu)... Może zmieniałeś głębie kolorów / lub w tle masz włączony jakiś program który ją zmienia (chodzi mi o "Rozwiąż problemy ze zgodnością")? Aktualnie za mało danych mam - jaki system (x64?), sprzęt ? |