Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Harmonogram zadań/defragmentacja dysku - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Forum (/forum-1-f)
+--- Dział: Kosz (/kosz-3-f)
+--- Wątek: Harmonogram zadań/defragmentacja dysku (/harmonogram-zadan-defragmentacja-dysku-6004-t)

Harmonogram zadań/defragmentacja dysku - goastral - 16.04.2010 10:53

Witam wszystkich! Jako, że jest to mój pierwszy post na tym forum, proszę wziąć poprawkę na jakiekolwiek błędyZadowolony Przechodząc do tematu mam problem z wyżej wymienionym harmonogramem zadań, od którego (jak wiadomo) uzależniony jest defragmentator dysków. Otóż w przypadku kiedy chcę uruchomić harmonogram zadań pojawia się komunikat:" Nie można odnaleźć komputera zdalnego", następnie okno harmonogramu otwiera się, ale konsola jest już nieaktywna.[attachment=885] Następnie kiedy otwieram Menadżer zadań/usługi/usługi.../harmonogram zadań/właściwości, w zakładkach: Ogólne, Logowanie , Odzyskiwanie, Zależności pojawiają się takie rzeczy:
[attachment=886]

[attachment=887]

[attachment=888]

[attachment=889]

Jak widać jedyną opcją jest uruchomienie usługi, ale w przypadku kiedy próbuję to zrobić wyskakuje: Usługa Harmonogram zadań na komputer lokalny uruchomiła się, a następnie zatrzymała. Niektóre usługi zatrzymują się automatycznie, jeśli nie są używane przez inne usługi lub programy. Natomiast w przypadku defragmentatora dysków "mój komputer, dysk, właściwości, narzędzia, defragmentacja" wyświetla się komunikat:" Nie można uruchomić defragmentatora dysków, ponieważ nie jest uruchomiona usługa harmonogram zadań. Uruchom usługę harmonogram zadań i spróbuj ponownie". Poproszę o udzielenie rady co i jak bo po prostu nie znam się na tym :/ Pzdr