Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Ostatnie aktualizacje blokują połączenie z siecią - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f)
+--- Wątek: Ostatnie aktualizacje blokują połączenie z siecią (/ostatnie-aktualizacje-blokuja-polaczenie-z-siecia-5959-t)

Ostatnie aktualizacje blokują połączenie z siecią - EWCoyote - 13.04.2010 22:52

Witam
Ciekawa sytuacja po ostatnich aktualizacjach mam problem z połączeniem z siecią - całkowicie zmienia się konfiguracja sieci i niemal po każdej aktualizacji trzeba na nowo konfigurować sieć. Wywala wszystkie stare ustawienia - mój system to Windows 7 Ultimate 64bit. Połączenie z siecią mam przez router. Właściwie to sprawy nie ma ale jest to dosyć irytujące bo o ilę ja sobie z problemem radzę jak mnie nie ma w domu to żona nie daje rady musi czekać aż wrócę

RE: Ostatnie aktualizacje blokują połączenie z siecią - HrabiaHodon - 14.04.2010 06:47

Jeśli masz router to ustawień sieci nie przypisuje same urządzenie (przez DHCP)?

RE: Ostatnie aktualizacje blokują połączenie z siecią - Sewer78 - 14.04.2010 08:26

U mnie nic sie nie zmieniło . Nawet dzis rano 10 updajtów sie zassało i wszystko jest OK .

RE: Ostatnie aktualizacje blokują połączenie z siecią - EWCoyote - 16.04.2010 20:40

w ogóle dzieją się dziwne rzeczy ikona na pasku pokazuje brak netu (czerwony krzyżyk przekreślający ikonę internetu) a internet jak najbardziej działa. Po odpaleniu analizy sieci i skonfigurowaniu na nowo połączenia wszystko działa może to problem nadal braku wszystkich sterowników do płyty głównej a może system zgubił gdzieś przy kolejnej aktualizacji sytemu (najlepsze było to że w wersji 32 bitowej po każdym odpaleniu systemu musiałem przełączać na inna kartę - są dwie bo gubił połączenie a wyłączenie w biosie jednej karty nic nie dawało)