Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z filmami - błąd 0x8000ffff - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f)
+---- Wątek: Problem z filmami - błąd 0x8000ffff (/problem-z-filmami-blad-0x8000ffff-5956-t)

Problem z filmami - błąd 0x8000ffff - wyciu91 - 13.04.2010 21:08

Witam.
Jeszcze wczoraj w moim Windows 7 zainstalowany był tylko k-lite mega codec pack. Wszystko chodziło pięknie ale coś mnie pokusiło doinstalować subedit playera (chciałem napisy edytować/tworzyć). Po jego instalacji wszystko się zaczęło walić. Tzn sam program nie działał. media player zarówno windows jak i classic nie potrafią otworzyć większości filmów.
Wyskakuje błąd że program przestał działać ale nie wiadomo czemu.
W innych przypadkach wyskakuje błąd 0x8000ffff

Po necie poszukałem i udało mi się poprawnie zainstalować subedita i z niego w miarę wszystko działa. Ale z klitem są dalej te same problemy. Cudowałem z przywracaniem systemu, czyszczxeniem rejestru chyba 3 programami i nic. Dalej losowo nie odtwarza filmów i tu nie ma znaczenie format. Po prostu na jednych pisze błąd 0x8000ffff i je otworzy a na innych tylko się zamknie.

Trochę się rozpisałem ale proszę o pomoc, bo formata mi się stanowczo nie chce robić. Dodam że system jest oryginalny ale nie aktywowany, najnowsze updaty, wczesniej problem nie występował.

Za pomoc z góry dziękuję.

RE: Problem z filmami - błąd 0x8000ffff - wyciu91 - 18.04.2010 17:30

dzięki za pomoc