![]() |
Laptop dell 1564, problem z Wi-Fi - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Laptop dell 1564, problem z Wi-Fi (/laptop-dell-1564-problem-z-wi-fi-5945-t) |
Laptop dell 1564, problem z Wi-Fi - oczo11 - 13.04.2010 15:52 Witajcie, posiadam laptopa dell 1564, w którym wymieniona została płyta główna. Wcześniej wifi działało normalnie tzn. przed wymianą, komputer wykrywał sieć normalnie( pełna moc sygnału) na wifi jak i zarówno na kablu. Teraz po reinstalacji W7, połączenie LAN działa normalnie, natomiast wifi wariuje. Sprawa wygląda tak, że wykrywa sieć, ale sygnał jest na min. 1 kreska, a przy próbie połączenia wyskakuje komunikat, system Windows nie mógł nawiązać połączenia z siecią. Sterowniki zainstalowałem najnowsze driver maxem, router zresetowałem i te kroki nie pomogły. Nie wiem co mam dalej robić? Router działa poprawnie bo na moim starym lapku i XP wykrywa pełną moc sygnału. Proszę pomóżcie Zauważyłem też, że mój stary laptop wykrywa dwie inne sieci, natomiast ten nie tak jakby karta miała jakiś słabszy sygnał czy coś takiego:/ RE: Laptop dell 1564, problem z wifi - stingear - 13.04.2010 16:02 Zgłoś reklamację, skoro płyta główna była wymieniana, ewentualnie gdy wymieniali płytę, to nie podpięli anteny do Twojej WiFi, bo ta karta nie jest zintegrowana z płytą główną, tylko niezależny moduł na PCI-E, a antena jest dookoła ekranu. Jeżeli nie masz na laptopie plomby, odkręć główna płytę obudowy i sprawdź, czy wtyczki od anteny(2 małe kółeczka)są do niej podpięte, ewentualnie odepnij i przypnij jeszcze raz, możesz tez samą kartę poprawić. Jak nie zadziała, to znowu do reklamacji, że popsuli podczas wymiany płyty głównej. RE: Laptop dell 1564, problem z wifi - oczo11 - 13.04.2010 18:38 W sumie mógłbym spróbować coś odkręcić, ale nawet nie wiem z której strony jest cokolwiek w tym komputerze, ale może zaraz to sprawdzę ![]() Cóż można więcej powiedzieć, jak tylko to, że to forum jak i ludzie, którzy pomagają dobrą radą sprawiają, że na twarzy od czasu do czasu pojawia się uśmiech radości ![]() ![]() ![]() stingear wielkie dzięki za pomoc i za dobrą radę ![]() ![]() Problem rozwiązany Proszę o zamknięcie tematu |