Windows 7 nie zapisuje logów po BSOD - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Windows 7 nie zapisuje logów po BSOD (/windows-7-nie-zapisuje-logow-po-bsod-5912-t) |
Windows 7 nie zapisuje logów po BSOD - procesor - 11.04.2010 19:33 Cześć wam, 2 dni temu kupiłem oryginalną grę Battlefield: Bad Compagny 2, zainstalowałem i grałem. Oczywiście gra single player działa bardzo dobrze bez żadnego problemu ale gra w multiplayer stwarza problemy. Jak tylko wejdę na jakiś serwer i 7 mn lub 10 mn grania od razu wywala mnie razem z Blue Screen Of Death. Jak wiadomo Blue screen jak się pokazuje to nie zdążysz wszystkiego przeczytać żeby rozwiązać problem. No i pobrałem w necie darmowy program do odtwarzania logów po Blue Screen, się nazywa Debuggin tools for Win 7. Po przeczytaniu poradnika chciałem zweryfikować swoje logi żeby poprawić błędu i móc dalej grać w multiplayer ale system Win 7 nie zapisuje logi bo ponoć takie logi znajduje się w C:\Windows\Minidump. No i właśnie ich tam nie ma . Co mam zrobić żebym mógł zobaczyć swoje logi po Blue Screen? Na screen'ie widać kłódka na ikonce folderu. A ja muszę wiedzieć jakie są przyczyny tego błędu żebym mógł to naprawić bo co prawda wydałem ponad 100 zł na tą grę i się denerwuje że tyle wydałem po to żeby nie grać? ;/ Proszę o pomoc. Dziękuję. RE: Windows 7 nie zapisuje logów po BSOD - ihatebuffering - 11.04.2010 20:38 W podglądzie zdarzeń nie ma opisanego BSOD ? RE: Windows 7 nie zapisuje logów po BSOD - procesor - 11.04.2010 20:50 Nie ma właśnie RE: Windows 7 nie zapisuje logów po BSOD - procesor - 21.04.2010 17:52 Ponownie odświeżam temat i zadam pytanie jak zrobić żeby system zapisało logów w folderze minidump który jest zamknięty kłódką nawet jak jestem zalogowany jako administrator. RE: Windows 7 nie zapisuje logów po BSOD - izaw - 21.04.2010 18:40 Jaki masz plik wymiany? Brak lub za mała wartość uniemożliwia wykonanie zrzutu pamięci. RE: Windows 7 nie zapisuje logów po BSOD - ihatebuffering - 21.04.2010 19:18 A reinstalacja gry nic nie pomaga ? Niby to głupie ale czasami pomaga , gra uruchomiona jako administrator ? RE: Windows 7 nie zapisuje logów po BSOD - procesor - 21.04.2010 20:26 (21.04.2010 18:40)izaw napisał(a): Jaki masz plik wymiany? Brak lub za mała wartość uniemożliwia wykonanie zrzutu pamięci. Nie rozumiem pytania. (21.04.2010 19:18)ihatebuffering napisał(a): A reinstalacja gry nic nie pomaga ? Niby to głupie ale czasami pomaga , gra uruchomiona jako administrator ? Nie nie pomaga. I nie rozumiem co gra ma wspólna z zapisywaniem Blue Screen w systemie C:. Czyli jeżeli inny program wywoływał u mnie Blue Screen to również też musiałbym reinstalować tego programu bo system nie zapisuję logów z Blue Screen? Sorry ale nielogiczne rozwiązanie podałeś. Czekam na inne konkretne rozwiązanie. Gra uruchomiona jako administrator oczywiście RE: Windows 7 nie zapisuje logów po BSOD - ihatebuffering - 21.04.2010 20:42 Myślałem że tylko w tej grze występuje BSOD i tylko z niej system nie zapisuje zdarzeń . RE: Windows 7 nie zapisuje logów po BSOD - trixo - 21.04.2010 22:52 Sprawdzałeś go przy pomocy hdTune? I jak można zapytać, jakiego masz kompa? RE: Windows 7 nie zapisuje logów po BSOD - procesor - 22.04.2010 13:22 (21.04.2010 22:52)trixo napisał(a): Sprawdzałeś go przy pomocy hdTune? Co hdtune robi? =). A komputer to ASUS G60J RE: Windows 7 nie zapisuje logów po BSOD - ihatebuffering - 22.04.2010 17:23 Procesor my chcemy Ci pomóc w tym żeby BSOD się już nie pojawiał a nie po to żeby tylko zobaczyć loga po blue... . HDtune testuje dysk twardy czy nie ma bad sektorów itp , ja jeszcze bym proponował sterowniki zaktualizować jak jest taka możliwość (Drivermax wiesz o co chodzi) . RE: Windows 7 nie zapisuje logów po BSOD - procesor - 22.04.2010 17:38 (22.04.2010 17:23)ihatebuffering napisał(a): procesor my chcemy Ci pomóc w tym żeby BSOD się już nie pojawiał a nie po to żeby tylko zobaczyć loga po blue... . HDtune testuje dysk twardy czy nie ma bad sectorów itp , ja jeszcze bym proponował sterowniki zaktualizować jak jest taka możliwość (drivermax wiesz o co chodzi) . Lol ja też chcę żeby BSOD już się nie pojawił ale chcę żeby mi komp zapisał logi z BSOD żebym mógł to odczytać później i wiedział co jest nie tak. Ściągnąłem HDtune i żadnych błędów w sektorach nie ma. Sterowniki mam zaktualizowane, tydzień temu to zrobiłem. RE: Windows 7 nie zapisuje logów po BSOD - ihatebuffering - 22.04.2010 22:18 A skan antywirusem, najlepiej nie jednym . RE: Windows 7 nie zapisuje logów po BSOD - procesor - 22.04.2010 23:20 (22.04.2010 22:18)ihatebuffering napisał(a): A skan antywirusem , najlepiej nie jednym . Skanowałem 3 antywirusami... wszystko w porządku według antywirusów. RE: Windows 7 nie zapisuje logów po BSOD - izaw - 23.04.2010 10:39 Zapis BSODa. Przy BSODzie następuje zrzut pamięci do pliku wymiany. System jest uszkodzony i tylko tyle może zrobić. Przy następnym uruchomieniu sprawny już system tworzy z zrzutu opis w dzienniku zdarzeń i plik dmp. RE: Windows 7 nie zapisuje logów po BSOD - procesor - 23.04.2010 10:48 (23.04.2010 10:39)izaw napisał(a): Zapis BSODa. Jeżeli przeczytałeś co napisałem od początku watka to że mój system nie zapisuję pliku dmp na folderze minidump (bo tam takie pliki się zapisują) i widać na screenie kłódkę ... w dzienniku zdarzeń też nic nie mam o BSOD.. no chyba że ślepy jestem więc niech ktoś mi powie dokładnie gdzie mam w dzienniku zdarzeń to sprawdzić |