Rozwiązany Brak uprawnień administratora (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Brak uprawnień administratora (rozwiązany) (/brak-uprawnien-administratora-rozwiazany-5897-t) |
Brak uprawnień administratora (rozwiązany) - Friehr - 11.04.2010 13:05 Witam. Chciałem mieć dwa system operacyjne Windows 7 i XP. No i zainstalowałem 7 na jednej partycji a XP już miałem zainstalowany. I w końcu zdecydowałem ze jednak usunę XP i zostawię samą 7. No i tu jest problem ponieważ nie mogę przenieść plików z partycji na której jest XP na partycje 7. Pisze ze nie mam uprawnień administratora. Normalnie to włączył bym XP'ka lecz nie mogę bo pisze ze jest uszkodzony. Bardzo proszę o szybką pomoc. Pozdrawiam RE: Brak uprawnień administratora - ihatebuffering - 11.04.2010 13:26 Jakich plików ? Zwykłych zdjęć czy coś takiego czy systemowych ? Jeśli chcesz np cały folder przenieść to zrób tak "Klikamy na niego PPM, Właściwości, zakładka Zabezpieczenia. Klikamy na Zaawansowane, zakładka Właściciel, Edytuj, w nowym oknie wybieramy swoją nazwę usera i klik na OK. W oknie zaawansowane też zatwierdzamy OK. W zakładce zabezpieczenia wybieramy Edytuj. Dla każdej z grup zaznaczamy fajkę Pełna kontrola. Klikamy OK i potem znów OK." . Napisz czy o to chodziło . RE: Brak uprawnień administratora - Friehr - 11.04.2010 13:33 No o to mi chodziło tylko że już tak próbowałem zrobić i nie działa. Po prostu chce skopiować folder Pulpit z partycji na której jest win XP i nie mogę. Pisze ze nie mam uprawnień. RE: Brak uprawnień administratora - ihatebuffering - 11.04.2010 13:37 W menu start wpisz "cmd" naciśnij PPM i kliknij uruchom jako administrator , po czym wpisz taką komendę "net user administrator /active:yes" . Wyloguj się i będziesz miał nowego użytkownika pod nazwą administrator (taki prawdziwy admin ) i na tym koncie zrób tą samą czynność a powinno być ok . RE: Brak uprawnień administratora - Friehr - 11.04.2010 13:44 Niestety na drugim koncie nie mogę nawet wejść do danego folderu a co dopiero coś w nim edytować ;/ @EDIT Udało mi się! Skorzystałem z poradnika ze strony Vista.pl [urln]http://www.Vista.pl/porady/467_windows_vista_brak_uprawnien_do_wykonania_operacji.html[/urln] Dziękuje za wszelką pomoc Do zamknięcia. |