![]() |
Rozwiązany Windows 7 Sieć firmowa działa, a internet nie - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Rozwiązany Windows 7 Sieć firmowa działa, a internet nie (/windows-7-siec-firmowa-dziala-a-internet-nie-5855-t) |
Windows 7 Sieć firmowa działa, a internet nie - radek3miasto - 09.04.2010 09:41 Witam, Sprawdzałem już w tym temacie wiele porad niestety efekt "0". Opis sytuacji: podmianka systemu z Visty na 7, sprzęt ma na pokładzie 2 karty sieciowe zintegrowane, sieć firmowa działa pięknie, system win7 również za wyjątkiem internetu - który znika po restarcie, ustawienia kart sieciowych i innych tematów są identyczne jak na 2gim takim samym PCcie w tym zarządzanie energią itp jeden ma internet a ten ma ale dopiero jak się zacznie wyłączać karty z opcją napraw jako administrator rusza po 3 minutach do momentu wyłączenia go Problem jest taki że pcet nie rozpoznaje sieci - pisze zamiast np MSHOME itp sieć niezidentyfikowana i podaje poniżej 2 sieci Kable itp działają, system działa na DHCP, i sieciowo jest wszystko ok co radzicie RE: Windows 7 Sieć firmowa działa a Internet nie - HrabiaHodon - 09.04.2010 10:07 Cytat:ma internet a ten ma ale dopiero jak się zacznie wyłączać karty z opcją napraw jako administrator rusza po 3 minutach do momentu wyłączenia go Komunikat błędu jakiś jest ? RE: Windows 7 Sieć firmowa działa a Internet nie - radek3miasto - 09.04.2010 11:25 Nie niestety Jeżeli do poniedziałku nic nie wymyślę to może puszczę jeszcze raz instalację albo naprawę Win7 ? RE: Windows 7 Sieć firmowa działa a internet nie - radek3miasto - 12.04.2010 08:06 To co jeszcze raz instalować czy jest jakaś inna droga ? RE: Windows 7 Sieć firmowa działa a internet nie - HrabiaHodon - 12.04.2010 08:19 Panel sterowania\Sieć i Internet\Zarządzaj sieciami bezprzewodowymi [attachment=866] RE: Windows 7 Sieć firmowa działa a internet nie - radek3miasto - 12.04.2010 09:52 (12.04.2010 08:19)HrabiaHodon napisał(a): Panel sterowania\Sieć i Internet\Zarządzaj sieciami bezprzewodowymi I co dalej ? Sieć jest na kablach ? RE: Windows 7 Sieć firmowa działa a internet nie - HrabiaHodon - 12.04.2010 09:59 Na kablach? Sorry nie doczytałem. Zrób zrzut okna z ustawieniami zarządzanie energią. Podałeś bardzo mało informacji. Teoretycznie wszystko może być przyczyną takich objawów. RE: Windows 7 Sieć firmowa działa a internet nie - radek3miasto - 12.04.2010 18:48 Win 7 ma pełna kontrolę nad zarządzaniem energią (tak ma zaznaczone), ale co fajne po wyłączeniu kart automatycznie je instaluje i z opcją napraw jako admin - internet jest ? do momentu wyłączenia ![]() Czemu tylko 2gi PCet działa przy takich samych ustawieniach normalnie ? nie ma tu złośliwego oprogramowania, gier, itp - pcety są biurowe do pracy czyli pakiet MOffice i OOffice to podstawa oraz NOD32 na pokładzie i nic więcej ? RE: Windows 7 Sieć firmowa działa a internet nie - stingear - 12.04.2010 19:44 Spróbuj zrestartować Zaporę systemu Windows. Odłącz kompa od sieci, wyłącz zaporę, restart kompa i włącz zaporę. Podobne problemy miałem w pracy na komputerze na którym był zainstalowany W7 i dopiero po restarcie zapory dopiero zaczął działać net, sieć działała normalnie tylko dostępu od neta nie było. RE: Windows 7 Sieć firmowa działa a internet nie - radek3miasto - 13.04.2010 12:16 Niestety nie pomogło ![]() Dzwoniłem do Windowsa - zaproponowano mi płatność około 640 zł za pomoc - fajnie ... podziękowałem RE: Windows 7 Sieć firmowa działa a internet nie - stingear - 13.04.2010 13:25 A ten internet i sieć masz z routera?? Może pomóc aktualizacja soft'u w routerze. RE: Windows 7 Sieć firmowa działa a internet nie - radek3miasto - 13.04.2010 14:08 Ale mam w sumie z 70pcetów i wszystkie działają sprawnie w tym Win 7 a w zeszłym roku robiłem aktualizacje routera i całej reszty w piątek chyba jeszcze raz przeinstaluję win7 ale kicha ![]() Może ktoś jeszcze na coś wpadnie - pani z info Windowsa poradziła mi jeszcze aby zalogować się na ich "profesjonalnym forum" ![]() Pozdrawiam RE: Windows 7 Sieć firmowa działa a internet nie - HrabiaHodon - 14.04.2010 06:55 http://windows7forum.pl/szukanie-i-aktualizacja-sterownikow-oraz-identyfikacja-sprzetu-porada-t-3501.html RE: Windows 7 Sieć firmowa działa a internet nie - radek3miasto - 14.04.2010 07:55 dziękuję wszystkim za pomoc - postawię komu trzeba pozytywy ![]() sprawa wygląda tak że odinstalowałem sterowniki 2 kart sieciowych (integra) na trwałe i zainstalowałem je jeszcze raz, ale udało mi sie znaleźć nowszą wersję - wczoraj jeszcze nie łykał internetu - dławił sie raz wykrywał wiele sieci raz jedną, ale dzisiaj od rana bajka ![]() sprawa zakończona pozdrawiam |