Rozwiązany Niedostępny panel sterowania (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Niedostępny panel sterowania (rozwiązany) (/niedostepny-panel-sterowania-rozwiazany-5821-t) |
Niedostępny panel sterowania (rozwiązany) - bulba1 - 07.04.2010 17:11 Próbowałem szukać ale nic nie znalazłem. Mój problem polega na braku możliwości wejścia do poszczególnych "podgrup" w panelu sterowania. Jak otworzę panel sterowania to widzę poszczególne podgrupy : System i zabezpieczeni a, siec i internet ... I tu się zaczynają schody. Jeżeli próbuje cokolwiek otworzyć to mam komunikat "program eksplorator windows przestał działać" i dwie możliwości do wyboru "wyszukaj rozwiązanie w trybie online i uruchom ponownie program" " uruchom ponownie program" Niezależnie co wybiorę to jest przeładowanie eksploratora i panel sterowania sam się zamyka. W szczegółach mam takie info: Kod: Podpis problemu: Próbowałem przywracać system choć jest nowiutki (2 tygodnie) i nic. RE: Niedostępny panel sterowania - slump - 07.04.2010 22:56 W menu start wpisz cmd i jak się pokaże kliknij na nim prawym przyciskiem myszy i wybierz uruchom jako administrator. Jak się włączy wydaj w nim polecenie: sfc /scannow Po jego zakończeniu reset i zobacz czy już jest ok. RE: Niedostępny panel sterowania - bulba1 - 08.04.2010 17:53 Niestety nic nie pomogło RE: Niedostępny panel sterowania - PLANETKA - 08.04.2010 18:53 No a przywracanie systemu by tu nie pomogło, tak myślę no bo i innego wyjścia nie widzę ostateczność , to reinstal systemu inaczej chyba to tu się nie skończy. RE: Niedostępny panel sterowania - bulba1 - 08.04.2010 20:28 Przywracanie systemu już robiłem i nic RE: Niedostępny panel sterowania - slump - 08.04.2010 20:46 Włóż płytę instalacyjną z Windows 7 i uruchom instalator z poziomu Windowsa. Wybierz aktualizację. To może zająć kilka godzin ale problem powinno rozwiązać. Nie utracisz plików, danych i niemal żadnych ustawień. RE: Niedostępny panel sterowania - StoProcent - 08.04.2010 21:14 Dlaczego kilka godzin jeżeli mi się aktualizowało 15-20 minut.. RE: Niedostępny panel sterowania - slump - 08.04.2010 21:53 Słowo klucz może. Tobie tyle a innym 5 godzin. Koniec offa. RE: Niedostępny panel sterowania - bulba1 - 11.04.2010 07:02 Znalazłem przyczynę. Używam programów korzystających z serwera bazy danych firebird 1.5. I tu właśnie jest przyczyna, serwer Firebird a dokładnie funkcja zarządzania z poziomu panelu sterowania blokowała skuteczniedostę. Odinstalowanie firebirda i zainstalowanie ponowne bez tego elementu rozwiązuje problem. |