![]() |
Rozwiązany Ustawienie siły głosu mikrofonu dla "Skype" (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Rozwiązany Ustawienie siły głosu mikrofonu dla "Skype" (rozwiązany) (/ustawienie-sily-glosu-mikrofonu-dla-skype-rozwiazany-5774-t) |
Ustawienie siły głosu mikrofonu dla "Skype" (rozwiązany) - marco22 - 06.04.2010 08:28 Posiadam Windows 7 Professional mam pytanie gdzie ustawić należy i jak tak siłę głosu mikrofonu by nie pokazywał się komunikat o treści" Twój mikrofon działa bardzo cicho " Mam od niedawna i nie wiem jak to ustawić, czy ktoś krok po kroku może mi napisać jak to zrobić? Pozdrawiam. RE: Ustawienie siły głosu mikrofonu dla "Skype" - Bogdan666ing - 06.04.2010 12:40 Powinieneś mieć w opcjach głośności (nie wiem jaką masz kartę muzyczną) pod mikrofonem okienko to "zafajkowania" mic boost lub podobną, taki dopalacz dla mikrofonu. RE: Ustawienie siły głosu mikrofonu dla "Skype" - House - 06.04.2010 12:58 Jeśli ustawienie w opcjach głośności nie da rezultatu to : Skype - narzędzia - opcje - ogólne - ustawienia audio - odznacz automatycznie dostosuj ustawienia mikrofonu - przesuń wskaźnik do oporu w prawo . RE: Ustawienie siły głosu mikrofonu dla "Skype" - Zament - 26.04.2010 19:55 A jeżeli nic z powyższego nie pomogło? Mam nowego lapa acer 5738z i nowy system 7 postawioną, próbuję gadać przez skypei prawie wcale mnie nie słychać, mimo że mam zrobione tak jak polecacie: w Skype w ustawieniach oraz w ogolnych ustawieniach na komputerze. Jakieś rady?? RE: Ustawienie siły głosu mikrofonu dla "Skype" - House - 26.04.2010 20:13 Panel sterowania - dźwięk - zarządzaj urządzeniami audio - nagrywania - na mica - właściwości - poziomy i zwiększasz. RE: Ustawienie siły głosu mikrofonu dla "Skype" - Zament - 27.04.2010 17:05 Dell: jak już pisałem, tam wszedłem i zmieniłem a nic lepiej nie słychać mnie na mikrofonie. RE: Ustawienie siły głosu mikrofonu dla "Skype" - House - 27.04.2010 17:20 Jak ustawiłeś na pewno wszystko ok ( wraz ze wzmocnieniem mica na +20dB to w takim razie zaktualizuj sterownik (bo zakładam że chodzi o wbudowany mic) RE: Ustawienie siły głosu mikrofonu dla "Skype" - Zament - 27.04.2010 17:29 Tak wbudowany. Coś mi się wydaje że jednak te zgłośnienia pomogły. Ale bardziej właśnie to wzmocnienie dB, początkowo myślałem że to tylko szum mi łapie a to jednak i dźwięk o wiele lepiej słychać. Ogólnie - sprawa załatwiona. Pomogło najwięcej wzmocnienie dB ustawiłem na +30dB i na skype już mnie o wiele lepiej słychać., Dziękuje. /kliknąłem pomógł |