Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z ATI Catalyst Mobility 10.3 na Asus x51 TA - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f)
+---- Wątek: Problem z ATI Catalyst Mobility 10.3 na Asus x51 TA (/problem-z-ati-catalyst-mobility-10-3-na-asus-x51-ta-5728-t)

Problem z ATI Catalyst Mobility 10.3 na Asus x51 TA - Grzesiu05021988 - 04.04.2010 08:52

Witam. mam taki problem. Jak to ostatnio pisano ATI rozpoczęło wsparcie dla kart Mobility do laptopów.
Więc szczęśliwy ze mogę sobie zaktualizować sterowniki z 9.12 (oczywiście zmodowane) do 10.3 na moim Windows 7 ultimate 32 bit pobrałem i zainstalowałem je.
I tu zaczyna się problem podczas instalacji sterownika Ekran zgasł i nic nie widać. Zacząłem się z tym trudzić i na razie wiem że funkcja ATI Power Xpress chodzi już bez zarzutu tak jak chodziła na Windows Vista. Tylko Problem w tym, że jeżeli laptop chodzi na zasilaniu bateryjnym ATI Power Xpress przełanca karty graficzne (z ATI Moblity Radeon HD 3650 na ATI Radeon HD 3200) i wtedy wszystko chodzi bez problemu. W menedżerze urządzeń widać że karty są zainstalowane i nie ma żadnych problemów. Natomiast jeżeli podłącze laptop pod zasilacz następuje zmiana katy graficznej na wydajniejszą i koniec można sobie pooglądać czarny ekran. Tak jakby sterownik powodował jakiś niewielki błąd z wyświetlaniem.

Pomóżcie proszę. bo mam też niewielkie problemy ze zmodowanymi sterownikami 9.12

RE: Problem z ATI Catalyst Mobility 10.3 na Asus x51 TA - damian-Win2000 - 05.04.2010 19:50

A usunąłeś wcześniejsze sterowniki i wyczyściłeś rejestr?