Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
World in Conflict przestał działać - problem - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Forum (/forum-1-f)
+--- Dział: Kosz (/kosz-3-f)
+--- Wątek: World in Conflict przestał działać - problem (/world-in-conflict-przestal-dzialac-problem-5679-t)

World in Conflict przestał działać - problem - RtMvS - 01.04.2010 22:58

Witam wszystkich,
Mam problem z odpaleniem gry World in Conflict: Soviet Assault na moim Windows 7. W momencie włączenia gry wyskakuje błąd "program World in Conflict przestał działać" i gra się wyłącza.
Próbowałem zainstalować patch, ale niewiele to daje, ponieważ nie wykrywa on w ogóle gry Zniesmaczony

Co można z tym zrobić? Bardzo proszę o pomoc.

RE: World in Conflict przestał działać - problem - trixo - 01.04.2010 23:07

Spróbuj odpalić ja w trybie zgodności z Windows XP : PPM na ikonie / właściwości / zgodność. Daj znać czy działa.

RE: World in Conflict przestał działać - problem - RtMvS - 01.04.2010 23:16

Niestety, żaden tryb zgodności nie działa, tak samo jak i uruchamianie jako administrator :/ Próbowałem bawić się dźwiękiem, jak było w innych tematach, ale niestety to nic nie pomogło. Sterowniki do karty graficznej mam najnowsze i dodam, że system to Win7 32bit.

RE: World in Conflict przestał działać - problem - trixo - 01.04.2010 23:17

A nie blokuje Ci tej gry antywir ? Patrzałeś?

RE: World in Conflict przestał działać - problem - RtMvS - 02.04.2010 00:24

Tak - gra nie jest w żaden sposób blokowana Zniesmaczony (najbardziej mnie zastanawia fakt, że patch nie znajduje gry... podejrzewam, że on mógłby wiele zmienić).

RE: World in Conflict przestał działać - problem - BuShMaN - 02.04.2010 07:28

Odinstaluj , wyczyść dane związane z tą grą/programem np Ccleaner lub odkurzacz , reset i ponowna instalacja + łatka i dopiero odpalenie gry w trybie zgodności .
Mnie np: comodo CIS zablokowało porty do gry w Cod MW2 Zacieszacz musiałem ręcznie przerabiać jako zaufana aplikacja , a NFs carbon była potrzebna łatka bez niej ani duszy z gry Smutny i tryb zgodności z XP a poszła na pełnych detalach Zacieszacz

RE: World in Conflict przestał działać - problem - RtMvS - 05.04.2010 10:58

Niestety, nic z tego. Nie da się usunąc wszystkich plików, a po ponownej instalacji i tak nie działa. A patch nadal nie znajduje gry (ściągnąłem patcha z 3 różnych źródeł) Smutny

RE: World in Conflict przestał działać - problem - kyllox - 07.04.2010 16:09

Ja miałem ten sam problem tylko z gra PES 2010. Po kilku minutach grania gra się wyłączała z błędem ...program przestał działać...
Próbowałem wszystkiego, od trybów zgodności po jakieś inne metody i nic...
Okazało się, że miałem kitserver niezgodny z Windows 7 i dlatego się wyłączała. W Twoim przypadku jest najprawdopodobniej tak samo. Jakiś plik z gry nie jest kompatybilny z Windowsem 7. Skoro patch nie znajduje gry... Może spróbuj wkleić patcha tam gdzie masz zainstalowana gra i potem odpalić instalacje.

RE: World in Conflict przestał działać - problem - Majorr - 10.04.2010 19:57

A masz piracką wersję?Jeśli tak to może być wina cracka

RE: World in Conflict przestał działać - problem - RtMvS - 10.04.2010 21:36

Tak, to pirat... spróbowałem zainstalować to na XP-ku i dwóch innych kompach i to samo, więc możliwe, ze sama kopia jest do d**y Cwaniak
Zwykły world in conflict odpalil...