Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem ze skanowaniem. Urządzenie wielofunkcyjne Canon Pixma MP210 - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: Problem ze skanowaniem. Urządzenie wielofunkcyjne Canon Pixma MP210 (/problem-ze-skanowaniem-urzadzenie-wielofunkcyjne-canon-pixma-mp210-5671-t)

Problem ze skanowaniem. Urządzenie wielofunkcyjne Canon Pixma MP210 - Kjartan - 01.04.2010 17:25

Witam, tak jak w temacie mam problem ze skanerem w tym urządzeniu pod Win 7. System sam znalazł i zainstalował sterowniki. Drukarka działa bez zarzutu. Skaner również jest zainstalowany prawidłowo (w menedżerze urządzeń jest wykrywany i wyświetlany prawidłowo). Skaner działa, bo bez udziału systemu skanuje (taka funkcja ksero).

Problem pojawia się gdy chcę coś zeskanować na komputer: Start -> Urządzenia i drukarki -> Canon MP210 -> Skanuj fotografię lub dokumenty...
Pojawia mi się błąd: "Nie można ukończyć operacji (błąd 0x00000015). Urządzenie nie jest gotowe." Wygląda to tak: Click

System to Win 7 x86 Ultimate.

Zainstalowałem później sterowniki ze strony Canona, dedykowane dla Win 7 ale to nic nie zmieniło. Drukarka działa, skaner nadal pokazuje taki błąd. Co jest tego przyczyną?

RE: Problem ze skanowaniem. Urządzenie wielofunkcyjne Canon Pixma MP210. - zbyzek - 01.04.2010 17:28

Mam ten sam problem ze skanerem w Lexmark X2250.

RE: Problem ze skanowaniem. Urządzenie wielofunkcyjne Canon Pixma MP210 - Kjartan - 01.04.2010 17:43

Oj coś mi się wydaje, że będzie trzeba pisać do Microsoftu... Dziś pojadę do domu. Tam tez mam urządzenie wielofunkcyjne tylko że EPSON'a. Zobaczymy czy będzie się powtarzał problem.

RE: Problem ze skanowaniem. Urządzenie wielofunkcyjne Canon Pixma MP210 - slump - 03.04.2010 00:55

Na forum w poradnikach i tutorialach jest porada o szukaniu aktualizacji sterowników programem DriverMax. Przeczytaj ją i zobacz czy dla urządzenia nie znajdzie lepszych sterowników.