Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Niemożliwy dstep do niektorych katalogow na dysku systemowym - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Niemożliwy dstep do niektorych katalogow na dysku systemowym (/niemozliwy-dstep-do-niektorych-katalogow-na-dysku-systemowym-5619-t)

Niemożliwy dstep do niektorych katalogow na dysku systemowym - nodan - 30.03.2010 11:01

Witajcie

Zmieniłem komputer i system, przesiadłem się z XP na 7. Ogólnie wszystko ok, ale mam mały problem. Ze starego komputera mam skrzynki pocztowe Thunderbirda , które chciałbym umieścić we właściwym katalogu w windows7, abym dysponował stara poczta. I tu pojawił się problem. Do eksploracji używam Total Comandera. Na początku nie moglem w ogóle wejść do katalogu dokument and setings/nazwa użytkownika zmieniłem prawa dostępu dla dysku C dla mojego użytkownika ( pełna kontrola) i teraz mogę wejść w ten folder, ale nie mogę wejść do takich folderów jak Dane Aplikacji i Ustawienia lokalne. Może ktoś byłby w etanie mi pomóc?

RE: Dostep do niektorych katalogow na Dysku systemowym - War_3_ - 30.03.2010 20:01

Uruchom Total Comandera jako administrator (ppm -> uruchom jako admin).

RE: Dostep do niektorych katalogow na Dysku systemowym - slump - 30.03.2010 20:41

W nich i ich zawartości też sobie przyznaj tak prawa. Dodatkowo możesz ustanowić się właścicielem tych katalogów, na karcie zabezpieczenia w zaawansowane zakładka właściciel.