Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z wyświetlaniem obrazów - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Problem z wyświetlaniem obrazów (/problem-z-wyswietlaniem-obrazow-5608-t)

Problem z wyświetlaniem obrazów - teofi7 - 29.03.2010 20:15

Moja praca polega między innymi na przeglądaniu z rana paru skanów. Jakże się "ucieszyłem" dzisiaj rano gdy zobaczyłem taki oto komunikacik, zamieszczony na zdjęciu, podczas otwierania zdjęcia. Od razu mówię: próbowałem włączać wszystkie usługi przez msconfig, restarty i tym podobne...
Tak, program jest standardowo. Gdy przeszukiwałem Progam files po lokalizacji podanej w błędzie to się okazało, że nawet takiego folderu nie ma...

RE: Problem z wyświetlaniem obrazów - Lalik - 29.03.2010 20:25

Przeskanuj komputer dobrym antywirusem to po pierwsze, napisz też dokładnie jak to wygląda czym otwierasz te pliki ? Jeśli jakimś programem a nie windowsem przeinstaluj program.

RE: Problem z wyświetlaniem obrazów - Nostromo - 29.03.2010 20:25

Przywróć system do ostatniej dobrej, twoim zdaniem konfiguracji o ile tego nie zrobiłeś.

RE: Problem z wyświetlaniem obrazów - stingear - 29.03.2010 21:00

Brakuje jakieś biblioteki DLL, a i tak jak mówią poprzednicy, skan antywirusem zalecany.

RE: Problem z wyświetlaniem obrazów - StoProcent - 29.03.2010 21:01

Nom , ale pliczek mu można podrzucić.

RE: Problem z wyświetlaniem obrazów - slump - 29.03.2010 22:39

A ponowna instalacja tego programu?

RE: Problem z wyświetlaniem obrazów - teofi7 - 30.03.2010 07:15

No cóż ponowna instalacja nic nie da, bo to tak proty program że aż nie ma go w opcjonalnych funkcjach Windows. Jest i tyle... a raczej go nie ma... Antywir nic nie odkrył, przywracanie też nie przywróciło. Zainstalowałem sobie Windows Live Photo Viever i póki co zastępuje mi standardowe systemowe narzędzie. Ale nadal mnie swędzi to, że "nie działa".

RE: Problem z wyświetlaniem obrazów - slump - 30.03.2010 21:45

Możesz uruchomić instalatora Windows nawet z poziomu Windowsa i wybrać aktualizacje. Powinien dodać pliki. Nie utracisz programów ani plików i niemal żadnych ustawień operacja ta może jednak trwać kilka godzin. Inna opcja to na pw podaj do siebie nr. gg a podeślę Ci potrzebne pliki.

RE: Problem z wyświetlaniem obrazów - Lalik - 30.03.2010 21:49

(30.03.2010 07:15)teofi7 napisał(a):  No cóż ponowna instalacja nic nie da, bo to tak proty program że aż nie ma go w opcjonalnych funkcjach Windows. Jest i tyle... a raczej go nie ma... Antywir nic nie odkrył, przywracanie też nie przywróciło. Zainstalowałem sobie Windows Live Photo Viever i póki co zastępuje mi standardowe systemowe narzędzie. Ale nadal mnie swędzi to, że "nie działa".

Czym skanowałeś komputer ? Jak masz możliwość a nie skanowałeś uruchom jeszcze dla pewności Malwarebytes Anti-Malware. Tak jak napisał slump aktualizacja powinna załatwić problem.