Rozwiązany Automatyczne wyszukiwanie po wciśnięciu litery na klawiaturze w katalogu (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Automatyczne wyszukiwanie po wciśnięciu litery na klawiaturze w katalogu (rozwiązany) (/automatyczne-wyszukiwanie-po-wcisnieciu-litery-na-klawiaturze-w-katalogu-rozwiazany-5588-t) |
Automatyczne wyszukiwanie po wciśnięciu litery na klawiaturze w katalogu (rozwiązany) - dkoziatek - 28.03.2010 22:53 Witam. Mam mały problem, a mianowicie jak znajduj się w jakimś folderze w którym jest dużo plików i folderów, wciskając na klawiaturze jakąś literkę żeby zjechało do danego pliku lub folderu, to tego nie robi i ta literka zostaje automatycznie wpisana w wyszukiwarkę explolera i to mnie trochę denerwuje. Jeżeli ktoś wie jak zrobić żeby było normalnie to proszę o pomoc. RE: Automatyczne wyszukiwanie po wciśnięciu litery na klawiaturze w katalogu - Matrixx - 28.03.2010 23:44 Naciśnij na jakiś plik/folder i dopiero wtedy klikaj literkę początkową RE: Automatyczne wyszukiwanie po wciśnięciu litery na klawiaturze w katalogu - dkoziatek - 29.03.2010 00:13 (28.03.2010 23:44)Matrixx napisał(a): Naciśnij na jakiś plik/folder i dopiero wtedy klikaj literkę początkową Właśnie o to chodzi, że to też nie działa. RE: Automatyczne wyszukiwanie po wciśnięciu litery na klawiaturze w katalogu - stingear - 29.03.2010 10:17 Może Windows Search jest trochę nadpobudliwy i trzeba mu w opcjach pozmieniać co nieco. RE: Automatyczne wyszukiwanie po wciśnięciu litery na klawiaturze w katalogu - dkoziatek - 29.03.2010 16:58 Nie mogę znaleźć tego WINDOWS SEARCH RE: Automatyczne wyszukiwanie po wciśnięciu litery na klawiaturze w katalogu - War_3_ - 29.03.2010 17:31 Prawy górny róg okienka eksploera? RE: Automatyczne wyszukiwanie po wciśnięciu litery na klawiaturze w katalogu - dkoziatek - 29.03.2010 18:38 Ale tam nie ma nic do ustawiania. RE: Automatyczne wyszukiwanie po wciśnięciu litery na klawiaturze w katalogu - War_3_ - 29.03.2010 18:45 Tam jest do wpisywania, a nie ustawiania RE: Automatyczne wyszukiwanie po wciśnięciu litery na klawiaturze w katalogu - slump - 29.03.2010 19:00 Koledzy Cie nie zrozumiali. Nie potrafię u siebie odtworzyć tego problemu. Od kiedy tak masz? Używasz jakiegoś optymalizatora? Kojarzysz kiedy się ten problem pojawił? RE: Automatyczne wyszukiwanie po wciśnięciu litery na klawiaturze w katalogu - dkoziatek - 29.03.2010 19:44 (29.03.2010 19:00)slump napisał(a): Koledzy Cie nie zrozumiali. Nie potrafię u siebie odtworzyć tego problemu. Od kiedy tak masz? Używasz jakiegoś optymalizatora? Kojarzysz kiedy się ten problem pojawił? Mam to od jakichś 3 miesięcy, bardzo irytująca rzecz. Optymalizatora nie mam żadnego, i nie pamiętam kiedy dokładnie zaczęło mi takie coś się robić myślałem, że w końcu samo się to wyłączy, ale tak się nie stało. RE: Automatyczne wyszukiwanie po wciśnięciu litery na klawiaturze w katalogu - Lalik - 29.03.2010 20:14 A jak wejdziesz w opcje folderów i wyszukiwania i na zakładce wyszukiwanie masz zaznaczone "znajdź częściowe dopasowanie" ? RE: Automatyczne wyszukiwanie po wciśnięciu litery na klawiaturze w katalogu - dkoziatek - 29.03.2010 21:55 Mam zaznaczone, ale to nie to, "szukaj w podfolderach..." też nie. RE: Automatyczne wyszukiwanie po wciśnięciu litery na klawiaturze w katalogu - slump - 01.04.2010 00:26 Rozwiązanie jest łatwe. Wejdź do organizuj następnie do ustawienia folderów i wyszukiwania na karcie widok w pozycji opisanej jako pliki i foldery / podczas wpisywania w widoku listy, zaznacz opcję: zaznacz wpisany element w widoku. Zapisz ustawienia i będzie działać tak jak chcesz. RE: Automatyczne wyszukiwanie po wciśnięciu litery na klawiaturze w katalogu - dkoziatek - 01.04.2010 22:13 Dziękuje bardzo, chyba 100 razy to przeglądałem i nie zauważyłem tego. THX |