Rozwiązany Dziwne ikony miniatur plików (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Dziwne ikony miniatur plików (rozwiązany) (/dziwne-ikony-miniatur-plikow-rozwiazany-5506-t) |
Dziwne ikony miniatur plików (rozwiązany) - kyllox - 26.03.2010 22:15 Witam. Mam taki problem. Otóż gdy np. tworzę jakiś pokaz slajdów czy piszę tekst i potem to zapisuje to nie mam ikony tylko takie coś Tutaj akurat dałem screen - tam ma być ikonka adobe readera ( jest to plik stworzony przeze mnie ) Ktoś umie rozwiązać ten problem z tymi ikonami ? RE: Dzwine ikony - House - 26.03.2010 22:35 Czy oby na pewno plik ma rozszerzenie .pdf ? Ewentualnie sprawdź czy (prawoklik- właściwości - otwierany za pomocą - ustawione na adobe reader) RE: Dzwine ikony - StoProcent - 27.03.2010 00:20 Musisz mieć ustawienia danej działki plików np za pomocą Winampa to masz ikonkę Wpa obok piosenki a nie np Media Playera , a jak nic nie masz zaznaczone to masz takowe coś . RE: Dzwine ikony - kyllox - 27.03.2010 07:24 (26.03.2010 22:35)stepien26 napisał(a): Czy oby na pewno plik ma rozszerzenie .pdf ? Ewentualnie sprawdź czy (prawoklik- właściwości - otwierany za pomocą - ustawione na adobe reader) Tak mam tak zrobione, a ikona jest dalej taka sama. Ale zauważyłem jedną rzecz. Gdy tworzę ten dokument PDF programem PDF Creator i zapisuje go to pojawia się ikonka Adobe Readera ale tylko na sekundę potem pojawią się taka jak wyżej. Tak samo mam z plikami OpenOffice... Nie wiem o co chodzi... EDIT : Słuchajcie już odkryłem co jest nie tak : Otóż te ikony były takie bo mi pokazuje na ikonce stan dokumentu ( tzn. jak mam pusty to mam biała kartka, lecz jak coś napisze to ikonka też jest zapisana trochę ) idzie jakoś zrobić aby mi się pokazywała ikona Adobe Readera a nie taki mini podgląd? RE: Dzwine ikony - StoProcent - 27.03.2010 10:07 Zapisz adobe readerem a nie innymi i mówię Ci musi być otwierane przez dany program. RE: Dzwine ikony - kyllox - 27.03.2010 11:02 Otwiera się przez Adobe Readera, mi chodzi tylko o te ikonki, czy da się jakoś to zmienić, aby nie był podgląd tylko ikonka Adobe Readera? RE: Dzwine ikony - Lalik - 27.03.2010 11:16 Próbowałeś opcji zmień ikonę? RE: Dziwne ikony - slump - 27.03.2010 19:58 W organizuj w ustawienia folderów i wyszukiwania na karcie widok zmień opcję zawsze pokazuj ikony, nigdy miniatury tak aby była zaznaczona, wtedy nie tylko dla pdf będą ikony od programu a nie podglądu. Jeszcze opcje wyświetlaj ikonę pliku na miniaturach możesz sprawdzić. RE: Dziwne ikony - kyllox - 28.03.2010 20:55 Dzięki slump - działa :shy: |