Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
WLAN - prerywane polaczenie - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Forum (/forum-1-f)
+--- Dział: Kosz (/kosz-3-f)
+--- Wątek: WLAN - prerywane polaczenie (/wlan-prerywane-polaczenie-5438-t)

WLAN - prerywane polaczenie - chinczol - 23.03.2010 22:10

Mam mały problem, caly dzien szukam rozwiązania po roznych forach i natrafiłem na to. Sprawa przedstawia sie tak: kupiłem ew-7711UTn wirless nLite USB Adapter i co jakis czas rozłancza mnie z serwerow (np jak slucham muzyki na open fm badz gram) i dostaje DC (disconnect), przy przegladaniu stron internetowych tez mam czasowe zastoje. Sterowniki do chipsetu mam sciagniete ze strony producenta wiec wszystko powinno byc oki (support z edimaxa nic nie potrafi wiecej mi doradzic), a jednak nie jest. Zasięg sieci jest prawie maksymalny wyłaczylem ipv6 i bez zmian i jeszcze jedno przedtem gdy laczylem sie z siecia za pomoca kabla wszystko bylo oki, dopiero teraz gdy musialem przejsc na wi-fi zaczelo szwankowac. Moj system to prof 64 bity. jakas rada?

P.S. wpisywalem juz do konsoli cmd polecenie cos tam z nasteh disabled

RE: WLAN - prerywane polaczenie - trixo - 23.03.2010 22:26

Ja Ci odpowiem ale nie w temacie ( za co wszystkich przepraszam ). Pisałem Ci wcześniej w poście który wyleciał do kosza, odnośnie Twojej pisowni to poniżej to zrzut ekranu kiedy skopiowałem treść posta Twojego do mojego okna. Teraz pomyśl.
[Obrazek: 1111as.jpg]

Podkreślenia to błędy pisowni a to niezgodne z Regulaminem