![]() |
Rozwiązany Prędkość przesyłu danych w sieci domowej - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Rozwiązany Prędkość przesyłu danych w sieci domowej (/predkosc-przesylu-danych-w-sieci-domowej-5429-t) |
Prędkość przesyłu danych w sieci domowej - House - 23.03.2010 15:08 Witam, Czy jest jakiś sposób na zwiększenie prędkości przesyłania danych między laptopem a komputerem (laptop(wifi)-router-PC), niż 2.5 Mb/s ? Prędkość z jaka może przesyłać router to 54 Mb/s. Czy wi-fi stać tylko na tak małą "przepustowość" przesyłu ? Z góry dziękuję za odpowiedzi ![]() RE: Prędkość przesyłu danych w sieci domowej. - PLANETKA - 23.03.2010 15:13 No obawiam się, że chyba te, wi fi więcej nie da rady już przesłać. RE: Prędkość przesyłu danych w sieci domowej - House - 23.03.2010 15:48 Tegoż się właśnie obawiam. Tylko, że z tego co wyczytałem na innych forach prędkość standardowo winna wahać się w granicach 10-25 Mb/s, a to spora różnica w porównaniu do moich 2,5 Mb/s. RE: Prędkość przesyłu danych w sieci domowej - Lalik - 23.03.2010 15:53 Istnieje jeśli, że masz kartę i ruter w systemie n ![]() RE: Prędkość przesyłu danych w sieci domowej - House - 23.03.2010 15:57 Tyle, że tutaj mówimy o całkiem innych wartościach... ![]() ale w sumie patrząc na jedną pewna wypowiedź "54Mb/s~6750000 B/s~6592 kB/s~ 6,44 MB/s" nadal moje 2.5 MB to trochę przymało ![]() RE: Prędkość przesyłu danych w sieci domowej - Lalik - 23.03.2010 16:04 Ja to wiem ale mając ruter i kartę n nawet w twojej sieci bezpośredniej te wartości wzrastają, oczywiście najlepiej jak cała sieć pracuje w n ![]() ![]() RE: Prędkość przesyłu danych w sieci domowej - House - 23.03.2010 16:19 Router pracuje w standardzie b/g (g) - karta w lapku również). Co do przeliczeń to zasada MB i Mb ![]() ![]() RE: Prędkość przesyłu danych w sieci domowej - Lalik - 23.03.2010 16:21 Wiec nic nie zyskasz jednym słowem to max ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Prędkość przesyłu danych w sieci domowej - House - 23.03.2010 16:29 Ok czyli lipa ![]() ![]() RE: Prędkość przesyłu danych w sieci domowej - HrabiaHodon - 24.03.2010 07:34 Zmień kanał komunikacji na inny (chyba jest ich 13 do wyboru). Na prędkość komunikacji sieci po radiu wpływa wiele czynników: interferencja fal, zakłócenia innych urządzeń niekoniecznie sieciowych działających na podobnych częstotliwościach, przepustowość magistrali komunikacyjnej komputera oraz prędkość obrotowa dysków HDD. Teoretycznie jest możliwość osiągnięcia max. prędkości przesyłu w standardzie G, lecz osiągnięcie skrajnie idealnych warunków do komunikacji radiowej jest możliwa tylko w laboratorium ![]() RE: Prędkość przesyłu danych w sieci domowej - House - 24.03.2010 13:00 Zmiana kanału o co najmniej 2 pozycje +/- w stosunku do reszty dostępnych sieci, to już z początku zrobiona .Niestety nie przynosi to rezultatu. Temat myślę że został już wyczerpany. Zatem poproszę o zamknięcie go. Pozdrawiam ![]() |