![]() |
Wąski pasek zadań po lewej stronie - jak zrobić na stałe? - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Wąski pasek zadań po lewej stronie - jak zrobić na stałe? (/waski-pasek-zadan-po-lewej-stronie-jak-zrobic-na-stale-5362-t) |
Wąski pasek zadań po lewej stronie - jak zrobić na stałe? - Lukasz BLUE - 20.03.2010 18:58 Witam! Mam taki problem, chciałbym mieć na stałe wąski pasek zadań po lewej stronie (moim zdaniem to najlepsze miejsce dla niego na monitorze 16/9). Problem mam taki, że czasami jest on wąski ale często się rozszerza przy restarcie lub zmianie tematu na szeroki ![]() Nie wiem jak to ustawić na stałe, gdyż chciałbym mieć wąski pasek bez auto ukrywania a na szerokim muszę go ukrywać bo mi przeszkadza. Chodzi mi o to: ![]() RE: Wąski pasek zadań po lewej stronie-jak zrobić na stałe? - StoProcent - 20.03.2010 19:08 Najprościej masz w Sunrise Seven , ale to ręcznie też da radę , czekaj . I jak Ty go w ogóle postawiłeś w lewej stronie ? ![]() Dobra wiem jak się ustawia ale nie czaję tego już jak się sam pasek zmniejszało , sprawdź w sunrise. RE: Wąski pasek zadań po lewej stronie-jak zrobić na stałe? - Lukasz BLUE - 20.03.2010 19:17 (20.03.2010 19:08)StoProcent napisał(a): Najprościej masz w Sunrise Seven , ale to ręcznie też da radę , czekaj . I jak Ty go w ogóle postawiłeś w lewej stronie ? Ja też nie wiem jak on sam się zmniejsza, ustawione mam małe ikony i czasami jak przełączam profil pracy w lapku na inny lub jak zmieniam temat to sam się przestawia na wąski lub szeroka, chociaż częściej jest szeroki. Moim zdaniem z lewej strony to dobre rozwiązanie przy monitorach bo nie tracimy cennego miejsca przy przeglądaniu internetu czy dokumentów a z boku jest wygodnie i praktycznie ![]() PS. Sprawdziłeś czy w tym Sunrise Seven da się to zrobić bo nigdy nie używałem tego programu i nie będę instalował niepotrzebnie jak się nie da?? RE: Wąski pasek zadań po lewej stronie - jak zrobić na stałe? - ihatebuffering - 20.03.2010 19:38 SS raczej tego nie ma, tam jest też tylko czy duże ikony cza małe, takie rzeczy mogą się dziać przez uszkodzony them czy coś, ale widzę, że tym masz standardowe aero ? RE: Wąski pasek zadań po lewej stronie - jak zrobić na stałe? - Lukasz BLUE - 20.03.2010 19:48 (20.03.2010 19:38)ihatebuffering napisał(a): SS raczej tego nie ma, tam jest też tylko czy duże ikony cza małe, takie rzeczy mogą się dziać przez uszkodzony them czy coś, ale widzę, że tym masz standardowe aero ? Tak mam standardowe AERO, kilka dni temu postawiałem Win 7 x64 nawet nie wiedziałem, że da się taki wąski pasek zrobić póki sam mi się nie zrobił jak za którymś razem zmieniałem coś u ustawieniach, ale po kolejnym restarcie znów był szeroki. Czasem też sam się przystawia przy zmianie pracy laptopa Pawer4Gear ASUSa, wiec może to jest przyczyna, choć wątpię? RE: Wąski pasek zadań po lewej stronie - jak zrobić na stałe? - slump - 20.03.2010 21:35 Upewnij się wyłączając te programy. Jak już ustawisz sobie pasek to przy okazji go zablokuj i zobacz czy wtedy też się będzie zmieniać. RE: Wąski pasek zadań po lewej stronie - jak zrobić na stałe? - Lukasz BLUE - 20.03.2010 21:50 (20.03.2010 21:35)slump napisał(a): Upewnij się wyłączając te programy. Próbowałem już różnych sposobów, na zablokowanym i odblokowanym pasku, na świeżo uruchomionym systemie itd. Jedno co zauważyłem to, że pasek zmieniał swoja szerokość najczęściej przy zmianie profilu pracy w Pawer4Gear ASUSa i próbowałem coś z tym kombinować ale jak chce to on się nie zmienia a innym razem sam się zmieni po zmianie profilu pracy. Dziwne to, może spróbuje odinstalować P4G i zobaczę czy coś to da. PS. Czy ktoś z Was ma może taki pasek po lewej stronie i jest on wąski, czy tylko mi coś takiego się zamarzyło?? RE: Wąski pasek zadań po lewej stronie - jak zrobić na stałe? - slump - 20.03.2010 21:52 Odinstaluj i sprawdź. Pasek powinien w każdym położeniu zachowywać się poprawnie, a skoro tylko ta aplikacja to psuje to jej wina. RE: Wąski pasek zadań po lewej stronie - jak zrobić na stałe? - Lukasz BLUE - 20.03.2010 22:26 (20.03.2010 21:52)slump napisał(a): Odinstaluj i sprawdź. Pasek powinien w każdym położeniu zachowywać się poprawnie, a skoro tylko ta aplikacja to psuje to jej wina. Sprawdziłem, odinstalowałem i niestety bez zmian a więc to nie to. Jakieś inne sugestie?? RE: Wąski pasek zadań po lewej stronie - jak zrobić na stałe? - ihatebuffering - 21.03.2010 10:54 Nie wiem ale mi się wydaje, że ten pasek powinien być taki szerszy, u mnie tak jest i na wielu screenach pulpitu też tak było że pasek był szerszy niż jak jest na dole ekranu lub na górze, nie wiem czy coś z tym da się zrobić. RE: Wąski pasek zadań po lewej stronie - jak zrobić na stałe? - nsmarcin - 08.10.2010 16:27 Czy ktoś poradził sobie z tym problemem? RE: Wąski pasek zadań po lewej stronie - jak zrobić na stałe? - ihatebuffering - 09.10.2010 11:32 Może dzieje się tak, przez wyświetlaną datę? Są też themy, które mają 3 wersje w paczce. Z paskiem u góry, na dole i po boku. Poszukaj takich, lub jak chcesz mogę Ci zamieścić na forum. |