Czy warto instalować aktualizacje w Windows 7? - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Czy warto instalować aktualizacje w Windows 7? (/czy-warto-instalowac-aktualizacje-w-windows-7-5316-t) |
Czy warto instalować aktualizacje w Windows 7? - gipsu - 18.03.2010 17:40 Witam serdecznie chciałem się zapytać czy warto instalować aktualizacje w Windows 7? Dziękuję za odpowiedz pozdrawiam. RE: Czy warto instalować aktualizacje w Windows 7? - ihatebuffering - 18.03.2010 17:52 Ja bym powiedzia,ł że należy a nie warto System może być nie stabilny bez aktualizacji i mniej bezpieczny. RE: Czy warto instalować aktualizacje w Windows 7? - PLANETKA - 18.03.2010 18:03 Ja tam je pobieram, i nie ma z tym żadnych problemów. RE: Czy warto instalować aktualizacje w Windows 7? - damian-Win2000 - 18.03.2010 18:36 System będzie działał normalnie po restarcie bo pewnie obawiasz się, gdyż posiadasz piracką kopie A skąd te podejrzenia, że jesteś piratem ano stąd iż normalna osoba instaluje update je bez zastanowienia RE: Czy warto instalować aktualizacje w Windows 7? - StoProcent - 18.03.2010 18:52 Dokładnie Damian , ale co , instaluj , nic się nie dzieje . RE: Czy warto instalować aktualizacje w Windows 7? - War_3_ - 18.03.2010 19:02 Instalowanie poprawek jest WYSOCE rekomendowane. Przez użytkowników i przez MS. Poprawiają stabilność, wydajność i bezpieczeństwo. RE: Czy warto instalować aktualizacje w Windows 7? - jacek-placek - 18.03.2010 19:07 NALEŻY instalować ważne poprawki. Gdyby to nie było tak istotne, to po co miałby je ktoś tworzyć? Po to, żeby kilkunastu osobom zapewnić etat w M$? RE: Czy warto instalować aktualizacje w Windows 7? - Lalik - 18.03.2010 22:47 Dziwne pytanie a jak myślisz po co one są ? Dla mnie odpowiedź jest oczywista. TAK. RE: Czy warto instalować aktualizacje w Windows 7? - procesor - 18.03.2010 23:49 (18.03.2010 19:07)jacek-placek napisał(a): NALEŻY instalować ważne poprawki. Gdyby to nie było tak istotne, to po co miałby je ktoś tworzyć? Po to, żeby kilkunastu osobom zapewnić etat w M$? Nie wiem czy takie ważne są jak takie poprawi nie są zwyczajne poprawki jakie sobie wyczytałeś przed akceptacja i ich instalowanie. Dlaczego ja tak piszę? A dlatego, że zrobiłem aktualizację którą miała na celu poprawić stabilność systemu (bo tak wyczytałem w opisie tej aktualizacji) a zamiast tego to podczas aktualizacji instalował się dziwny program o nazwie WDC.exe (pełny opis programu klik) ____________________________________________________________________________________ Description: Added by the Spyware.Watchdog surveillance software. Spyware.WatchDog is a spyware program that logs keystrokes. It monitors Instant Messenger conversations, Web sites visited, and programs used. It can also block access to URLs, files, and applications. It has a client and a server component, and installed files and registry subkeys vary depending on which component is installed. This program should be uninstalled if not installed by yourself. ____________________________________________________________________________________ Nie raz, ze inwigiluje twoją prywatność to jeszcze może zablokować ci wejście do niektórych stron w którym się znajduje twoje prywatności również. I to ma być poprawka wydajność komputera?? takie aktualizacje powinnyśmy instalować? Najlepszy jest to, że M$ nie informuje w swoich opisach o tych małych SpajrPsiaków ;/ RE: Czy warto instalować aktualizacje w Windows 7? - slump - 19.03.2010 04:47 Nie znalazłem nic w Google o instalacji tego pliku przez WU. Jesteś pewien, że to aktualizacja? Skąd ją pobrałeś? Daj jej opis i nr. kb. RE: Czy warto instalować aktualizacje w Windows 7? - Skymad - 19.03.2010 07:23 Poprawki należy pobierać, tylko przez pobraniem wpisać jej numer w Google i sprawdzić czy nie zrobi czasem cyrku RE: Czy warto instalować aktualizacje w Windows 7? - Deron - 19.03.2010 07:37 Kupiłem lapka 9 lutego tego roku z Windą 7 32 Bit, jeszcze w sklepie rozszerzyłem mu pamięć, pobrałem aktualizacje i od tego momentu zaczęły się moje walki z systemem, który co parę chwil się wieszał. Stawiałem na aktualizacje. W końcu lapek wylądował w servisie, w którym to nie mogli zlokalizować przyczyny wieszania /mrożenia/ się systemu. Do chwili wysłania lapka do servisu prostytuowałem mój system kilkadziesiąt razy robiąc twarde restarty. Myślałem, że po takich katorgach pozostanie mi tylko FORMAT, bo nawet najlepszy lapek z systemem XP tego by nie wytrzymał. W końcu zaniosłem lapka do super fachowca w 3mieście. Przyczyna była bardzo prozaiczna - wystarczyło zamienić kości RAM w gniazdach pamięci i lapek działa do tej pory bez zarzutu. Pobieram każdą aktualizację, system jest stabilny i ku moich obaw stwierdzam, że Windows 7 to super system i nie można go zajechać. Zgadzam się z Skymadem, że przed pobraniem aktualizacji należy najpierw o niej poczytać - tez tak robię, bo mam włączone powiadomienie. RE: Czy warto instalować aktualizacje w Windows 7? - slump - 19.03.2010 09:10 Cieszymy się i na 2 raz kolego nie mówię, że wierz w ciemno ale chociaż bierz pod uwagę to co Ci proponujemy ( wiesz o co chodzi) RE: Czy warto instalować aktualizacje w Windows 7? - procesor - 19.03.2010 10:27 (19.03.2010 04:47)slump napisał(a): Nie znalazłem nic w Google o instalacji tego pliku przez WU. Jesteś pewien, że to aktualizacja? Skąd ją pobrałeś? Daj jej opis i nr. kb. Oj panie już nie pamiętam jaki numer i opis tej aktualizacji, ale na pewno nie tego że będzie inwigilować rozmowy oraz wchodzenie na stronach i programy jakie ja używam. RE: Czy warto instalować aktualizacje w Windows 7? - Lalik - 19.03.2010 10:45 Ja szczerze mówiąc nawet sobie nie przypominam żebym miała tego typu aktualizację, dodam, że po necie krąży masa aktualizacji które nie ujrzały światła dziennego, ja instaluję jedynie te wydane przez WU, i szczerze mówiąc nie ma ich tak dużo, natomiast tych z innych źródeł jest masa. RE: Czy warto instalować aktualizacje w Windows 7? - jacek-placek - 19.03.2010 10:56 (18.03.2010 23:49)procesor napisał(a):(18.03.2010 19:07)jacek-placek napisał(a): NALEŻY instalować ważne poprawki. Gdyby to nie było tak istotne, to po co miałby je ktoś tworzyć? Po to, żeby kilkunastu osobom zapewnić etat w M$? Niestety, muszę Cię rozczarować. Wbrew temu co piszesz, czytam co mam zainstalować, a takiej aktualizacji po prostu nie mam(sprawdziłem dla świętego spokoju ). Być może instalujesz wszystko jak leci, nie czytając właśnie opisu danej aktualizacji. Pozdrawiam. RE: Czy warto instalować aktualizacje w Windows 7? - Lalik - 19.03.2010 11:23 W WU nie było takiej aktualizacji ja też sprawdziłam a mam zainstalowane wszystkie RE: Czy warto instalować aktualizacje w Windows 7? - ihatebuffering - 19.03.2010 12:54 Cytat:Oj panie już nie pamiętam jaki numer i opis tej aktualizacji, ale na pewno nie tego że będzie inwigilować rozmowy oraz wchodzenie na stronach i programy jakie ja używam. W historię aktualizacji nie łaska zajrzeć ? Aktualizacje nigdy mi nie zaszkodziły . RE: Czy warto instalować aktualizacje w Windows 7? - procesor - 19.03.2010 15:10 Cytat:Niestety, muszę Cię rozczarowaćSmile. Wbrew temu co piszesz, czytam co mam zainstalować, a takiej aktualizacji po prostu nie mam(sprawdziłem dla świętego spokojuSmile ). Być może instalujesz wszystko jak leci, nie czytając właśnie opisu danej aktualizacji. Na początku tak zrobiłem potem wyłączyłem auto-aktualizacji i zacząłem ręcznie instalować aktualizację i wtedy zacząłem czytać opis aktualizacji ale tak jak napisałem wcześniej (wyszło na to, że nie czytałeś co napisałem), że opis o tym WDC nie było w ogóle. Cytat:W historię aktualizacji nie łaska zajrzeć ? Aktualizacje nigdy mi nie zaszkodziły .Nie wiem jak się sprawdza historii aktualizacji więc uspokój się ; ]. Nie wszystko ogarnąłem na tym Win 7. RE: Czy warto instalować aktualizacje w Windows 7? - ihatebuffering - 19.03.2010 15:48 Wchodzisz w WU i po lewej stronie masz zakładkę "wyświetl historię aktualizacji" . |