Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Zacinające się filmy - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Zacinające się filmy (/zacinajace-sie-filmy-5304-t)

Zacinające się filmy - alien125 - 17.03.2010 23:04

Witam,
Posiadam podobny problem do opisanego [urln=http://windows7forum.pl/zacinajace-sie-filmy-rozwiazany-t-4070.html]tu[/urln] z tym, że mam zainstalowane najnowsze sterowniki i kodeki (KLCP x64). Przycinki nie są związane z nadmiernym użyciem procesora, pamięci, użyciem konkretnego odtwarzacza, ani działaniem innego programu (przynajmniej nie zauważyłem powiązania). Przy podobnej konfiguracji systemu i programów na wersji beta Win 7 wszystko było ok. Po zainstalowaniu wersji finalnej zaczęły się problemy.
Co może być przyczyną?

Win 7 Ultimate x64
HP Compaq 6735s
ATI RADEON HD3200
3GB Ramu
AMD Athlon X2 64 1.9GHz

RE: Zacinające się filmy - StoProcent - 17.03.2010 23:05

Kodeki , ja przeinstalowałem i jest dobrze.

RE: Zacinające się filmy - slump - 17.03.2010 23:19

Tak jak kolega, ale nie przeinstaluj a odinstaluj co masz, wyczyść rejestr i zainstaluj 1 wybrane najnowsze najlepiej w jakimś packu.

RE: Zacinające się filmy - Lalik - 18.03.2010 08:33

Tak jak piszą koledzy odinstaluj kodeki najlepiej revouninstalerem i usuń wpisy z rejestru, klcp dla 64 bitów sobie podaruj, u mnie powodowała podobny problem, zainstaluj bestplayera za jego pomocą pociągnij k-lite które ci zasugeruje, sytuacja powinna się poprawić, jeśli problem nie ustąpi wypróbuj KMPlayera to jeden z najlepszych odtwarzaczy z własnymi kodekami, z tego co się orientuję nawet fullHd na większości konfiguracji chodzi płynnie, a niektóre odtwarzacze mają z tym problemy.

RE: Zacinające się filmy - alien125 - 18.03.2010 09:14

Próbowałem już zmieniać kodeki, ale może faktycznie daruje sobie 64-bitowe na razie. Jakie wpisy z rejestru mam wyczyścić?

RE: Zacinające się filmy - Lalik - 18.03.2010 10:22

Jeśli KL 64 bity usunąłeś normalnie czyli przez dodaj usuń, to najlepiej cclaner i wyczyść rejestr, jeśli użyłeś revo uninstaler za jego pomocą po odinstalowaniu wyczyść rejestr Zacieszacz będziesz miał pewność, że nic nie zostanie.

RE: Zacinające się filmy - alien125 - 18.03.2010 22:40

Odinstalowałem KL x64, wyczyściłem rejestr ręcznie używając opcji znajdź, zainstalowałem KL x86 i jak na razie problem wydaje się rozwiązany, chociaż nie miałem dziś czasu na dłuższe testy. Morał z tego taki, że kodeki x64 są jeszcze niedopracowane chociaż w moim subiektywnym odczuciu obraz był lepszy.

RE: Zacinające się filmy - Lalik - 18.03.2010 22:42

Tak jak ci napisałam Zacieszacz u mnie było to samo na jednym z komputerów.