Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Acer Aspire 5633WLMi a Windows 7 - brak dedykowanych sterowników - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: Acer Aspire 5633WLMi a Windows 7 - brak dedykowanych sterowników (/acer-aspire-5633wlmi-a-windows-7-brak-dedykowanych-sterownikow-5270-t)

Acer Aspire 5633WLMi a Windows 7 - brak dedykowanych sterowników - sebciom14 - 16.03.2010 19:05

Witajcie,
Potrzebuje zainstalować Windows 7 (x86). I tu stanąłem w miejscu na stronie acer.pl przy sterownikach.
Po pierwsze, nie ma wyszczególnione 5633WMLi, jest tylko 5630, chyba stery są puszczone seriami, ale dalej. Dałem ten i tu są sterowniki tylko do Windows XP i Windows Vista.
I tu moje pytanie: Czy ktoś może mi powiedzieć czy wystarczy zainstalować sterowniki z Windows Vista, ze strony producenta czy muszę gdzieś je szukać i czy w ogóle da się zainstalować Windows 7 x86 na tym laptopie.
Pozdrawiam.

RE: Acer Aspire 5633WLMi a Windows 7 - llena11 - 16.03.2010 19:14

Da się zainstalować, najpierw zidentyfikuj komponenty (chipset, grafika, lan, dźwięk i co tam jeszcze masz), później ze stron ich producentów pościągaj sterowniki (a jeśli jakichś nie znajdziesz to spokojnie instaluj te od Visty - pamiętaj o trybie zgodności). Ostatnio instalowałem "7" na starszym od Twojego laptopie i poszło bez problemów. Przed instalacją "vistowych" sterowników zainstaluj łaty z windows update. W identyfikacji komponentów pomocny będzie program Everest.

RE: Acer Aspire 5633WLMi a Windows 7 - stingear - 16.03.2010 19:31

Pościągaj te pod Vistę są najlepsze jak narazie dla W7, bo są stabilniejsze niż te pod W7, a poza tym są jak najbardziej kompatybilne.

RE: Acer Aspire 5633WLMi a Windows 7 - slump - 17.03.2010 03:00

Spokojnie zainstaluj sobie system i o nic się nie martw.

System sam i tak sobie sterowniki dobierze, a resztę oraz aktualizację przeprowadzisz programem DriverMax jak opisano tutaj: bSzukanie i aktualizacja sterowników oraz identyfikacja sprzętu (porada)