Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Dziwne objawy podczas grania w gry - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+---- Dział: Gry (/gry-29-f)
+---- Wątek: Dziwne objawy podczas grania w gry (/dziwne-objawy-podczas-grania-w-gry-5216-t)

Dziwne objawy podczas grania w gry - kyllox - 14.03.2010 15:46

Witam. Na dzień dzisiejszy gram w 3 gry. PES 2010, German Truck Simulator oraz LS2009.
Zauważyłem, że podczas grania w dwie pierwsze gry czasami gra się wyłącza i pokazuje się komunikat " Program xxx przestał działać..."
Nie wiem czym to może być spowodowane. Męczyłem się z PES-em, system poradził abym dał tryb zgodności z XP SP 2, nar azie działa, zobaczymy czy się nie zepsuje gdy nadejdzie moment przejścia do kolejnego sezonu. Z GTS-em jest podobnie, wyłączył mi się 1 raz, też dałem tryb zgodności z XP SP2 i na razie działa. Znacie może jakie opcje w Windowsie 7 jakie pomogą w graniu bez problemów?
Dodam, że to nie jest wina sterowników do karty graficznej. Dodam także, że co tydzień czyszczę laptopa, rejestr, robię defragmentację. Możecie pomóc?

RE: Dziwne objawy podczas grania w gry - ihatebuffering - 14.03.2010 17:43

PES 2010 to chyba wszyscy mają z nim problemy na Win 7 , gra jest niekompatybilna z Win 7 i producent na to leje, a inne gry pewnie też bo to jakiś szwabski crap. Jeśli nie znajdziesz patchy do owych gier a tryby zgodności nie pomogą, masz wszystkie stery aktualne to nic nie wykombinujesz.

RE: Dziwne objawy podczas grania w gry - kyllox - 14.03.2010 21:55

(14.03.2010 17:43)ihatebuffering napisał(a):  PES 2010 to chyba wszyscy mają z nim problemy na Windows 7 , gra jest niekompatybilna z Windows 7 i producent na to leje, a inne gry pewnie też bo to jakiś szwabski crap. Jeśli nie znajdziesz patchy do owych gier a tryby zgodności nie pomogą, masz wszystkie stery aktualne to nic nie wykombinujesz.

Narazie PES chodzi, zobaczę czy na koniec sezonu się gra zatrzymie czy nie. Jeśli tak ( a mam ustawiona zgodnosc SP2) to ją usunę, bo konami to olewa i nic nie zrobi by temu zaradzic...