![]() |
Rozwiązany Problem z klawiaturą - "y" zamiast "z" (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Problem z klawiaturą - "y" zamiast "z" (rozwiązany) (/problem-z-klawiatura-y-zamiast-z-rozwiazany-521-t) |
Problem z klawiaturą - "y" zamiast "z" (rozwiązany) - Krzysztof - 22.06.2009 10:29 Witam wszystkich serdecznie nie wiem za bardzo o co chodzi a mianowicie zainstalowałem W7 pięknie działa naprawdę żadnych problemów poza jednym jak mniemam bardzo błahym no ale wszystkiego nie można wiedzieć . Problem pojawił się w kwestii klawiszy naciskając ( Y ) wyskakuje mi ( Z ) to samo dotyczy literki ( Z ). Jakaś mała podpowiedz dla laika jeśli chodzi o takie problemy. Dziękuję. RE: Klawiatura - windowswstręt - 22.06.2009 12:29 Problem prosty, tylko pytanie czy posiadasz spolszczenie, jeżeli tak to musisz ustawić sobie polską klawiaturę programisty. Panel sterowania i potem region i język, zakładka klawiatura i języki. No jak w XP. RE: Klawiatura - Admin - 22.06.2009 14:41 I najlepiej wyłącz skróty klawiszowe służące do szybkiej zmiany języka itp. Przez przypadek często się je aktywuje i wszystko się miesza. Jakbyś miał problemy ze znalezieniem tych opcji to daj znać. RE: Problem z klawiaturą - "y" zamiast "z" - Krzysztof - 22.06.2009 18:18 Dziekuje za pomoc, dziala. RE: Problem z klawiaturą - "y" zamiast "z" (rozwiązany) - dragoniky - 24.06.2009 12:20 Mi się to zdarza na XP, nie wiem jak to jest na W7, ale kliknij ctrl+shift i to powinno być normalnie już (ale pewności i gwarancji na to nie daję). RE: Problem z klawiaturą - "y" zamiast "z" (rozwiązany) - Admin - 24.06.2009 12:47 (24.06.2009 12:20)dragoniky napisał(a): kliknij ctrl+shift i to powinno być normalnie już (ale pewności i gwarancji na to nie daję).to jest właśnie kombinacja klawiszy służąca do przełączenia trybu. Odznaczając funkcje skrótów, tak jak pisałem powyżej, kombinacja taka nie będzie działać, czyt. przeszkadzać ![]() |