Rozwiązany Czy tapeta ma wpływ na szybkość startu systemu? (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Czy tapeta ma wpływ na szybkość startu systemu? (rozwiązany) (/czy-tapeta-ma-wplyw-na-szybkosc-startu-systemu-rozwiazany-5208-t) |
Czy tapeta ma wpływ na szybkość startu systemu? (rozwiązany) - Majorr - 14.03.2010 11:57 Witam mam pytanie czy tapeta ma znaczenie na szybkość startu systemu? Daje przykład. że system włącza się zawsze 45 sekund a po zmianie tapety 55. Z góry dziękuję za odpowiedzi. RE: Czy tapeta ma wpływ na szybkość startu systemu? - Kiermasz - 14.03.2010 12:36 No to zależy od prędkości dysku no i samej rozdzielczości tapety. RE: Czy tapeta ma wpływ na szybkość startu systemu? - ihatebuffering - 14.03.2010 12:38 System włącza Ci się w 45 sekund ale bez tapety ? Czy jak zmienisz tapetę to wtedy wolniej startuje ? Spróbuj ustawić tapetę z partycji C a nie z innych źródeł to Windows szybciej ją wyszuka przy starcie, ale i tak wątpię, że to coś da. RE: Czy tapeta ma wpływ na szybkość startu systemu? - Majorr - 14.03.2010 13:17 Mam tapetę ale chciałbym sobie zmienić na jakąś z neta która ma więcej kolorów i jest bardziej skomplikowana graficznie. RE: Czy tapeta ma wpływ na szybkość startu systemu? - ihatebuffering - 14.03.2010 13:27 Mam przez to rozumieć że jeszcze tego nie zrobiłeś bo boisz się, że system będzie dłużej się włączał ? OMG stary co Ci szkodzi spróbować. O czym tu w ogóle gadamy :/ Różnica pewnie będzie tak niewielka, że nie zauważysz tego ! RE: Czy tapeta ma wpływ na szybkość startu systemu? - Majorr - 14.03.2010 13:30 Spróbowałem i system się włączał tak samo jak wtedy ok thx za odpowiedz RE: Czy tapeta ma wpływ na szybkość startu systemu? - ihatebuffering - 14.03.2010 13:50 Na przyszłość więcej odwagi RE: Czy tapeta ma wpływ na szybkość startu systemu? - Majorr - 14.03.2010 14:05 Dobrze |