Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Pogorszenie się grafiki (rozwiązany) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Pogorszenie się grafiki (rozwiązany) (/pogorszenie-sie-grafiki-rozwiazany-5200-t)

Pogorszenie się grafiki (rozwiązany) - kuli1 - 13.03.2010 21:53

Witam.
Ostatnio zauważyłem znaczne pogorszenie się grafiki w grach i nie tylko. W grach cały świat wydaje się być rozmazany (CSZakłopotany, Metin2 itp.) zaś, w samym systemie zmieniają mi się ikonki. Wyprzedzam sugestie... Tak instalowałem najnowsze sterowniki do grafiki. Jakby co to karta GeForce 7500 LE

RE: Pogorszenie się grafiki - War_3_ - 13.03.2010 21:55

Komputer stacjonarny czy laptop?
Czy sprawdzałeś kompa pod kątem wirusów?

RE: Pogorszenie się grafiki - kuli1 - 13.03.2010 22:01

Stacjonarny.
Szczerze mówiąc to nie sprawdzałem. Właśnie to zrobię.

RE: Pogorszenie się grafiki - War_3_ - 13.03.2010 22:06

Mógłbyś też sprawdzić na kablu połączenie, czy nie poluzował się po którejś stronie.

RE: Pogorszenie się grafiki - StoProcent - 13.03.2010 22:48

Reinstall sterownika , sprawdź , nie wiem czy macie coś w stylu ATI Catalyst Control, że można zmieniać ustawienia karty , jakimiś kombinacjami może się coś wyłączyło , sprawdź czy może karta się nie wysuwa , jak coś się mi jeszcze przypomni to powiem , zobacz czy DirectX przez jakąś grę nie został wymieniony na starszy.

RE: Pogorszenie się grafiki - kuli1 - 14.03.2010 12:50

(13.03.2010 22:48)StoProcent napisał(a):  Reinstall sterownika

Pomogło. Kolega mi powiedział, że najnowsze sterowniki nVidi mają jakiegoś buga i nie działają tak jak powinny. Odinstalowałem sterownik, Uruchomiłem ponownie komputer, system sam znalazł potrzebny sterownik i git majonez Zacieszacz

Dziękuję za pomoc.