Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z uruchomieniem alikacji - brak uprawnień Administratora - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Problem z uruchomieniem alikacji - brak uprawnień Administratora (/problem-z-uruchomieniem-alikacji-brak-uprawnien-administratora-5185-t)

Problem z uruchomieniem alikacji - brak uprawnień Administratora - MikolajSk2 - 13.03.2010 11:03

Witam wszystkich użytkowników forum mam problem z kontem administratora na Window 7 Ultimate ,a dokładniej chodzi mi o taki błąd który
wyświetla mi się kiedy chcę uruchomić grę... po raz pierwszy

Zdjęcie :
[Obrazek: 15697633672687798406.jpg]

Za pomoc będą "Pomógł"

RE: Problem z kontem Administratora - War_3_ - 13.03.2010 11:13

PPM na ikonie -> uruchom jako administrator.
Ewentualnie PPM -> właściwości -> zgodność -> zaznacz uruchom jako administrator.

RE: Problem z uruchomieniem alikacji - brak uprawnień Administratora - MikolajSk2 - 14.03.2010 20:02

Nic to nie dało ... i dziękuję za poprawienie tematu Uśmiechnięty

RE: Problem z uruchomieniem alikacji - brak uprawnień Administratora - slump - 15.03.2010 00:09

Jesteś administratorem tego komputera, czy po prostu ktoś kto nim jest odebrał Ci te prawa?
Na konto prawdziwego administratora się zaloguj i z jego poziomu dokonaj instalacji czy tez uruchomienia.

Aby uaktywnić konto prawdziwego administratora w wierszu poleceń wydaj polecenie: Net user administrator /active:yes

RE: Problem z uruchomieniem alikacji - brak uprawnień Administratora - MikolajSk2 - 15.03.2010 22:09

Jak wpisuję " Net user administrator /active:yes" piszę mi odmowa dostępu tak tylko ja mam konto na tym kompie.

RE: Problem z uruchomieniem alikacji - brak uprawnień Administratora - slump - 15.03.2010 23:13

Przepraszam. W menu start wpisz cmd jak się pojawi kliknij na nim prawym przyciskiem myszy i wybierz uruchom jako administrator i dopiero wydaj to polecenie i rób co pisałem dalej a dowiesz się, że ani nie jesteś administratorem, ani jedynym użytkownikiem w systemie Uśmiechnięty

RE: Problem z uruchomieniem alikacji - brak uprawnień Administratora - MikolajSk2 - 17.03.2010 21:31

Zrobiłem tak jak powiedziałeśUśmiechnięty ale jednak nadal jest to samo ;/...a może wpiszę nazwę użytkownika (Konta) ?
[Obrazek: 22615708364975224778.jpg]

RE: Problem z uruchomieniem alikacji - brak uprawnień Administratora - slump - 17.03.2010 22:51

A w mojej poprzedniej wiadomości:

Na konto prawdziwego administratora się zaloguj i z jego poziomu dokonaj instalacji czy tez uruchomienia.

Czyli po tym poleceniu wyloguj się i zaloguj na nowe konto i dopiero sprawdź.

RE: Problem z uruchomieniem alikacji - brak uprawnień Administratora - pietiab - 19.03.2010 13:03

Najpierw uruchom menadżera zadań, procesy i zobacz program antywirusowy. Są takie działające w ukryciu. Potem zakończ proces i po kłopocie. Ja tak miałem na nowym laptopie gdzie był nieznany antywir i on blokował. Spróbuj. Wiem, że zbyt proste ale czasem najprostsze rozwiązania są najlepsze.

RE: Problem z uruchomieniem alikacji - brak uprawnień Administratora - ihatebuffering - 19.03.2010 13:35

Tylko przeważnie do procesu np ochrony w czasie rzeczywistym antywirusa nie mamy dostępu Zadowolony i go nie zamkniemy, lepiej wyłączyć chwilowo ochronę w programie lub dodać grę do zaufanych, ale to co piszę slump prawie na pewno pomoże.