![]() |
Przepełniony dysk C mimo, że jest na nim dużo miejsca. - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Przepełniony dysk C mimo, że jest na nim dużo miejsca. (/przepelniony-dysk-c-mimo-ze-jest-na-nim-duzo-miejsca-51802-t) |
Przepełniony dysk C mimo, że jest na nim dużo miejsca. - agaj666 - 22.01.2022 13:59 Laptop Dell 3700 Vostro. Dysk systemowy ma 100 Gb i jego pojemność drastycznie się skurczyła. To co się da umieszczam na dysku D. Na C jest to co być musi i w tym tkwi problem, bo nie wiem co mi zeżarło tyle pojemności. Przejrzałem po kolei chyba wszystkie foldery z C i znalazłem dwa "kwiatki". Jeden to "User" zajmujący ponad 43 Gb, a drugi to " Windows", który pochłonął ponad 30 Gb ale ... nie znalazłem w nich żadnego folderu, który by miał taką objętość!. Gdzie szukać pożeracza przestrzeni? Tylko ew. pomocne uwagi proszę formować zrozumiałym dla laika językiem ![]() Mam fotki opisanych folderów ale nie potrafię ich tu wrzucić ![]() RE: Przepełniony dysk C mimo, że jest na nim dużo miejsca. - agaj666 - 22.01.2022 20:01 Magiczne słowo - Windirstat. ![]() ![]() Pewnie z rozpędu coś za dużo wywaliłem, bo musiałem od nowa ustawiać wszystkie konta ale zwolniłem ok 35 Gb miejsca. Znalazłem również dwa wielkie foldery. WINSXS i HIBERFIL.SYS. Można je bezpiecznie usunąć? Jeżeli tak to w jaki sposób? RE: Przepełniony dysk C mimo, że jest na nim dużo miejsca. - Mariusz721 - 25.05.2025 10:23 Sprawdź ukryte foldery i pliki, szczególnie w Users\AppData oraz w Windows\WinSxS. Możesz też użyć programu typu WinDirStat, który pokaże, co zajmuje miejsce na dysku w czytelny sposób. To pomoże łatwiej zlokalizować "pożeracza". |