Menu kontekstowe kosza - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Menu kontekstowe kosza (/menu-kontekstowe-kosza-51677-t) |
Menu kontekstowe kosza - Bond2004 - 24.02.2018 13:52 W menu kontekstowym kosza nie mam opcji "opróżnij kosz"zamiast tego jest "empty" i komunikat,że z plikiem nie jest skojarzony program. Sam kosz otwieram,ale przyciskiem na pasku gdzie jest "opróżnij kosz" nie mogę go wyczyścić.Po zaznaczeniu ręcznym plików idzie je usunąć.Nie można tego zrobić bezpośrednio z menu kontekstowego kosza.Przez miesiąc latorośl obsługiwała maszynę i przywracanie systemu nic nie daje.Pewnie po reinstalacji któregoś programu, rozwaliła wpis w rejestrze. Przejrzałem fora ale nic konkretnego nie znalazłem,czy zostaje reinstalacja systemu? RE: Menu kontekstowe kosza - beabea - 24.02.2018 17:00 Czy problem występuje tylko na jednym koncie? Może jakimś programikiem do edycji menu kontekstowego, np.: Default Programs Editor, coś zdziałasz? RE: Menu kontekstowe kosza - Bond2004 - 24.02.2018 18:24 (24.02.2018 17:00)beabea napisał(a): Czy problem występuje tylko na jednym koncie? Mam jedno konto.Nie bardzo wiem jak obsłużyć ten program. RE: Menu kontekstowe kosza - beabea - 25.02.2018 13:00 To zaloguj się na inne konto i sprawdź czy tam również występuje problem. A co do programu, to nie przyjrzałam się dokładnie. Chyba jednak ten konkretny do tego celu się nie nada, bo widzę, że za jego pomocą można tylko dodać lub usunąć otwieranie i edycję wybranych formatów plików. Trzeba poszukać jakiegoś innego, który pozwala naprawdę edytować poszczególne menu. Są jeszcze programy do naprawy błędów systemu, ale lepiej najpierw sprawdzić to inne konto. RE: Menu kontekstowe kosza - Bond2004 - 25.02.2018 13:27 (25.02.2018 13:00)beabea napisał(a): To zaloguj się na inne konto i sprawdź czy tam również występuje problem. Na drugim koncie też jest to samo.Pewnie zostaje mi format.Trochę mnie to denerwuje ponieważ ogólnie wszystko inne śmiga jak należy.Próbowałem naprawić z płyty instalacyjnej , ale nic się nie zmieniło.Może ktoś wie jak powinny wyglądać wpisy w rejestrze odpowiedzialne za kosz i jego menu. |