Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Lista plików lub folderów z przed padnięcia dysku SSD/HDD ? - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: Lista plików lub folderów z przed padnięcia dysku SSD/HDD ? (/lista-plikow-lub-folderow-z-przed-padniecia-dysku-ssd-hdd-51436-t)

Lista plików lub folderów z przed padnięcia dysku SSD/HDD ? - tremorpl - 12.04.2017 21:24

Witajcie.
Zadam dość nietypowe pytanie.
Czy Windows 7 przechowuje gdzieś listę folderów / plików do których sięgałem gdy jeszcze był sprawny dysk ?

Padł dysk SSD Kingston V300 FW541 120GB
1. Zlokalizowałem w danych historycznych programów do obróbki zdjęć około 70GB danych :)
2. Zlokalizowałem także inne foldery przeglądając rejestr -> znajdź "F:\" :)
3. Jak i gdzie zlokalizować jeszcze w logach inne dane które gdzieś się zapisały a dotyczyły dysku F albo konkretnego voluminu ?

Macie jakieś inne pomysły ?

Pozdrówka
Robert

RE: Lista plików lub folderów z przed padnięcia dysku SSD/HDD ? - Shark - 22.09.2019 23:00

(12.04.2017 21:24)tremorpl napisał(a):  Witajcie.
Zadam dość nietypowe pytanie.
Czy Windows 7 przechowuje gdzieś listę folderów / plików do których sięgałem gdy jeszcze był sprawny dysk ?

Jak miales zrobiona Kopie zapasowa to jak najbardziej Cwaniak... jak nie to raczej zostaja Ci resztki z uszkodznego systemu lub czysty WIND/obraz plyty... jesli oczywiscie nie zrobiles formatu dwoch partycji na tym dysku.