![]() |
Jak utworzyć płytę ratunkową? - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Jak utworzyć płytę ratunkową? (/jak-utworzyc-plyte-ratunkowa-5138-t) |
Jak utworzyć płytę ratunkową? - wlodarek1 - 11.03.2010 13:32 Na płytce DVD dołączonej do najnowszego PC WORLD jest taki kreator utworzenia płyty ratunkowej . Niestety już kilka razy próbowałem go uruchomić i zawsze wywala jakiś błąd ; Albo taki jak na dołączonym obrazku albo znów że niby "user stopped" Czy komuś udało się utworzyć tę płytę ratunkową z najnowszego[kwietniowego] PCWORLD-a ![]() Dzięki za porady ![]() RE: Jak utworzyć płytę ratunkową? - lordJim - 11.03.2010 14:58 Przecież w "siódemce" jest opcja tworzenia dysku ratunkowego ;o) (przynajmniej w ultimate) Panel sterowania-kopia zapasowa..i tam będzie Tworzenie dysku naprawy systemu :O) RE: Jak utworzyć płytę ratunkową? - PLANETKA - 11.03.2010 15:49 A ten dysk naprawczy, to do czego służy może ktoś napisać. RE: Jak utworzyć płytę ratunkową? - Skymad - 12.03.2010 13:11 Już sama nazwa mówi, że do naprawy ![]() RE: Jak utworzyć płytę ratunkową? - PLANETKA - 12.03.2010 13:50 (12.03.2010 13:11)Skymad napisał(a): Już sama nazwa mówi, że do naprawy Tyle to wiem ale kiedy, i jak jej użyć napisz coś więcej. ![]() RE: Jak utworzyć płytę ratunkową? - wlodyjoski - 12.03.2010 19:00 Inne wersje też mają możliwość nagrania dysku naprawy. Mam Windows 7 Home Premium i też jest taka funkcja. RE: Jak utworzyć płytę ratunkową? - Popiolek - 12.03.2010 20:07 Ja posiadam funkcje "Recover Suite" czy jakoś tak... Lecz nie wiem do czego to służy ale raczej do naprawy. Ps: Jak wyłączyć ekran tej funkcji podczas uruchamiania systemu? RE: Jak utworzyć płytę ratunkową? - slump - 12.03.2010 23:18 Zapewne w msconfig w zakładce nieuruchamianie znajdziesz do niej odwołanie. RE: Jak utworzyć płytę ratunkową? - Anathema - 13.03.2010 20:15 Dysk ratunkowy Windows 7 jest tak naprawdę średnio pomocny. Fakt, przyda się np. podczas uszkodzenia bootloadera i innych problemów z rozruchem OSu, ale przy poważniejszych awariach jest niestety do niczego... Co do owej płytki z PCW 4/2010, to wielu użytkowników miało z tym problem, ale rozwiązanie jest banalne - wystarczy uruchomić ręcznie plik exe na dysku (wszelkie problemy najlepiej zgłaszać do Pawła Brągoszewskiego ![]() RE: Jak utworzyć płytę ratunkową? - lordJim - 14.03.2010 20:26 Z tym, że nie na pewno. Mi raz pomógł :O) |