![]() |
Windows media player 12 jak wyłączyć proces wmpnscfg.exe - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Windows media player 12 jak wyłączyć proces wmpnscfg.exe (/windows-media-player-12-jak-wylaczyc-proces-wmpnscfg-exe-51277-t) |
Windows media player 12 jak wyłączyć proces wmpnscfg.exe - zpfd - 01.02.2017 21:11 Witam, Jak wyłączyć proces wmpnscfg.exe aby nie startował razem z systemem. W opcjach autorun Windowsa go nie ma, tak samo jak w Ccleaner. W rejestrze w Run/RunOnce również pusto. Usługa udostępniania w sieci programu Windows Media Player jest wyłączona. Z WMP nie korzystam wcale mimo to proces ten się uruchamia. Z góry dzięki. RE: Windows media player 12 jak wyłączyć proces wmpnscfg.exe - beabea - 01.02.2017 21:44 A patrzyłeś w Konfiguracji systemu, w zakładce Uruchamianie albo w ustawieniach samego WMP? RE: Windows media player 12 jak wyłączyć proces wmpnscfg.exe - zpfd - 01.02.2017 21:53 W zakładce Uruchamianie nie ma, w ustawieniach WMP też nie. W Harmonogramie zadań ten proces nazywa się UpdateLibrary i odpowiada za "To zadanie aktualizuje buforowaną listę folderów i uprawnienia zabezpieczeń z uwzględnieniem wszystkich nowych plików w bibliotece udostępnionych multimediów użytkownika." lecz też jest wyłączony. RE: Windows media player 12 jak wyłączyć proces wmpnscfg.exe - beabea - 01.02.2017 22:05 Bardzo dziwne, coś gdzieś musiałeś przegapić. Na pewno wszystkie usługi związane z WMP są wyłączone? Ja takiego procesu nie mam uruchomionego, więc na pewno się to da wyłączyć. A w "Funkcje systemu Windows" w zakładce Funkcje multimedialne masz odznaczony WMP? Chociaż u mnie właściwie jest tam zaznaczony, ale jak w ogóle nie używasz... RE: Windows media player 12 jak wyłączyć proces wmpnscfg.exe - zpfd - 01.02.2017 22:18 Tzn on nie jest cały czas uruchomiony. Pojawia się tylko wraz ze startem systemu na kilka sek. i to mnie zaniepokoiło bo wcześniej go nie widziałem. Usunąłem pliki z appdata>local>Windows>Media Player odpowiedzialne za bibliotekę i po restarcie w menadżerze zadań nie zauważyłem aby się pojawił ale C:Windows>Preftech niby startował. Skanowanie MBAM antywirusem nic nie wykryło. |